понеділок, 02 липня 2018 00:59

Пригоди українців в "Жулянах": пасажирка розповіла нові подробиці

Пригоди українців в "Жулянах": пасажирка розповіла нові подробиці
В "Жулянах" застрягли сотні пасажирів. Фото: 24 Канал

О 23:59 неділі, 1 липня, закінчилася перша доба з моменту "полону" пасажирів, які не змогли полетіти в Шарм-ель-Шейх з аеропорту "Жуляни".

Пасажирам пообіцяли трансфер з готелю до аеропорту о 00:00 2 липня. На сайті аеропорту сказано, що виліт затримується до 2:59, проте час переносили безліч разів, тому люди вже не сподіваються полетіти. Про це Обозревателю розповіла пасажирка нещасливого рейсу №2461 в Єгипет Ксенія.

"Точно така ж ситуація в Греції, Тіваті (Чорногорія), Батумі (Грузія). Люди залишилися без засобів, немає грошей навіть на воду. Ціни в "Жулянах" самі знаєте - 1 євро за пляшку води 0,5 л. У мене троє дітей і я змушена кожну годину купувати її. Добре збагатилася і парковка аеропорту. 40 грн на годину - ціна стоянки.

Родичі тих, хто не може полетіти, - не їдуть, чекають і платять просто шалені гроші. Термінали на парковці просто вже відмовляються приймати купюри, забиті під зав'язку", - стверджує жінка.

Ксенія так само розповіла подробиці проведеного дня в аеропорту.

"До нас ніхто не хотів виходити, ніхто не хотів давати пояснення: ні співробітники аеропорту, ні представники туроператора і авіаперевізника "Bravo Airways". Тому, коли в зал очікування вийшов співробітник, у нього вимагали викликати представника до людей. У відповідь почули рекомендацію йому по рації: "Швидко роздавай посадочні квитки і бігом звідти!"

Тоді розлючені чоловіки взяли його в щільне кільце і сказали, що не випустять. Через 10 хвилин за ним вислали загін спецпризначення, який порекомендував людям написати колективну заяву, а один з пасажирів - правоохоронець - допоміг оформити її", - розповіла пасажирка.

За словами Ксенії, пасажирів, серед яких багато білорусів, все таки розселили в два готелі, проте вже о 22:00 неділі людей виселили з готелю "Братислава".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З київського аеропорту другу добу не можуть вилетіти тисячі пасажирів

Раніше повідомлялося, що компанія-перевізник Bravo Airways не отримала грошовий транш від туроператорів, тому їм просто нема за що заправити літак. У свою чергу туроператор каже, що все сплачено і проблема саме в авіаперевізнику.

Пізніше в Bravo Airways офіційно заявили, що пасажири стали жертвами шахрайства, звинувативши в проблемі з рейсами туроператора Oasis Travel.

Зараз ви читаєте новину «Пригоди українців в "Жулянах": пасажирка розповіла нові подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути