Ексклюзиви
понеділок, 26 серпня 2024 12:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Повідомили подробиці комбінованої атаки на Київ і область
4

26 серпня Росія здійснила черговий масований, комбінований ракетно-дроновий удар по Україні. Він розпочався близько третьої години ночі з атаки численних ударних БпЛА.

До 10 дронів Shahed з різних напрямків заходили на Київ, повідомив у понеділок начальник КМВА Сергій Попко. Але силами і засобами протиповітряної оборони всі ворожі безпілотні апарати були знищені ще на підступах до міста.

"Близько 5:00 Повітряні сили України повідомили, що ворог підняв у небо 11-ть бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС. ВМС України зафіксували вихід в море чотири ракетоносії "Калібрів", із загальним залпом до 28 ракет. Згодом ворог підняв у небо шість стратегічних бомбардувальників Ту-22м3, потім 3 МіГ-31К з ракетами "Кинджал". До всього цього арсеналу додалися запуски балістичних ракет з Криму та західних областей Росії", - написав він.

За попередньою інформацією головною метою складної, комбінованої атаки усіх цих численних крилатих, балістичних, аеробалістичних ракет та ударних дронів стали об'єкти інфраструктури. На Київ крилаті ракети заходили після складних маневрів, дуже щільними групами з різних напрямків. Під час атаки цих крилатих ракет, ворог випустив в напрямку столиці поспіль кілька балістичних рекет, зокрема аеробалістичний "Кинджал". Силами та засобами протиповітряної оборони було уражено приблизно 15 ракет.

Троє людей отримали травми на Київщині
Фото: Нацполіція
Троє людей отримали травми на Київщині
Троє людей отримали травми на Київщині
Троє людей отримали травми на Київщині

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Житомирщині складна ситуація внаслідок обстрілу: є загибла

"Прямо зараз триває атака на Київ ударних БпЛА з різних напрямків. Воїни ППО з ночі вже знищили загалом приблизно півтора десятки ворожих безпілотників, які прямували на столицю. Повітряна тривога в Києві триває вже понад шість годин", - додав Попко.

За інформацію оперативного зведення на цю хвилину в Києві без руйнувань та потерпілих. Водночас в області є поранені.

"Але через ракетну атаку Укренерго розпорядилося запровадити екстрені відключення світла. Виникли проблеми з електропостачанням в багатьох районах столиці. Тому я видав розпорядження щодо розгортання по Києву усіх пунктів незламності. Енергетики працюють щоб повернути світло в домівки киян. Не панікуйте і зберігайте спокій. Ситуація контрольована! Ми неодмінно подолаємо всі труднощі і Перемога буде за нами", - сказано в повідомленні.

Сьогодні окупанти також атакували територію Київської області. Троє людей отримали травми, серед них пʼятимісячна дитина.

"Станом на 12:00 відомо про пошкодження 22 приватних будинків, один будинок зруйновано. Крім того, пошкоджені два автомобілі, гараж, господарське приміщення та паркан. Сталось загоряння травʼяного настилу. На місці працюють усі необхідні служби", - зазначили у Нацполіції.

У Харкові, Кривому Розі та Вінниці повідомляють про вибухи.

Російські окупанти запустили по території України ракети та підняли у повітря шість дальніх стратегічних бомбардувальників-ракетоносців Ту-22М3.

Зараз ви читаєте новину «Повідомили подробиці комбінованої атаки на Київ і область». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути