пʼятниця, 18 травня 2012 20:39

Посеред пустої "Воздвиженки" в Києві відкрили Площу мистецтв
5

Фото: Фото: Андрій ЖИГАЙЛО

Сьогодні в мікрорайоні "Воздвиженка", що на Подолі в Києві, голова КМДА Олександр Попов, нардеп-регіонал Василь Горбаль та голова правління компанії "Київміськбуд-1 імені М. П. Загороднього" Олексій Полетуха відкрили Площу мистецтв.

Площа знаходиться на перетині трьох вулиць - Воздвиженської, Кожемяцької та Дегтярної.

"Відкриття цієї площі - це подарунок Києву до Дня Європи. Тут були древні вулиці і площа об'єднала їх. Саме з цього місця відкриються архітектурні рішення цього району та Андріївського спуску. Район унікальний, він побудований у дусі європейського містобудування. Тут кожен будинок особливий. Я впевнений що всім вона сподобається", - сказав на відкритті Олексій Полетуха, голова правління компанії забудовника.

Площа має прямокутну форму, пішохідні доріжки ведуть до її центру. Посеред доріжок вмонтована клумба з квітами. У центрі площі великий овальний квітник, із піоніями, волошками та чорнобривцями. По периметру ростуть акуратно підстрижені кущі. Газон застелений рулонною травою. Кожні 5 метрів встановлені лавки, біля них металеві урни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столична влада вимагає повернути сміттєзвалище на місце парку "Київ в мініатюрі"

За словами Олескія Полетухи, нині закінчилася перша черга будівництва мікрорайону. Поруч із площею ще планують збудувати готель економ-класу, та торгово-розважальний центр. У ньому створять мистецький простір, куди хочуть запросити художників з Андріївського узвозу.

Мікрорайон "Воздвиженка" є унікальною місцевістю. Знаходиться між двома подільськими горами. У радянські часи район частково зруйнували. У 90-х роках його почали забудовувати житловими будинками. Зараз тут живе тільки 30% населення. Усюди ще триває будівництво. Хоча, як розповів Олексій Політуха, вже продали 135 тис. кв. м. житла зі 150 тис.

"Впевнений, що після відкриття площі кияни нарешті заселяться у свої квартири", - зазначив забудовник.

Щоб повністю закінчити будівництво мікрорайону, потрібно вкласти 100 млн. грн. На сьогодні ціна квадратного метра в апартаментах становить 3500 доларів за метр, в особняках 3800 доларів. Офісне приміщення можна придбати за 3500 дол. за м.

Зараз ви читаєте новину «Посеред пустої "Воздвиженки" в Києві відкрили Площу мистецтв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути