Ексклюзиви
вівторок, 08 травня 2012 14:44

Столична влада вимагає повернути сміттєзвалище на місце парку "Київ в мініатюрі"

Столична влада хоче знести парк "Київ в мініатюрі". Про це розказала директор парку Ірина Гриненко.

Парк знаходиться на території 1,8 гектари у Гідропарку на Броварському проспекті, 9-в. Тут є півсотні макетів будівель та пам'ятників, все зроблено зі спеціального пластику. Повністю відтворені в масштабі 1 до 33 Хрещатик, Майдан Незалежності, Софійській собор, Маріїнський палац, Андріївська церква, Автовокзал, Верховна Рада та багато іншого.

"Київрада вирішила, що нас потрібно знищити. Хочуть просто все знести, - пояснює директор парку Ірина Гриненко. - Дуже сподіваюсь, що нас почують та підтримають кияни".

Парк відкрився влітку 2006-го року. Власник - Олександр Меньшиков пояснив, що бачив такі парки в багатьох європейських містах. Тому вирішив зробити такий в Києві, неподалік власного ресторану "Млин". Всі макети робив за власний кошт. На виготовлення однієї мініатюри йде 2–6 місяців. Людей, дерева й будівлі роблять різні спеціалісти. Аби зробити точну копію споруди, спершу ретельно фотографують оригінал з усіх боків, потім готують ескізи.

А вже восени того ж року Меншиков отримав гнівного листа від управління архітектурно-будівельного контролю з вимогою ліквідувати парк та повернути все до первозданного виду. Раніше на цьому місці було сміттєзвалище. З того часу захищав "міні-місто" від столичних чиновників.

"Потім все ніби припинилось, а зараз почалось, - каже Ірина Гриненко. - Знову почали погрожувати".

 

Зараз ви читаєте новину «Столична влада вимагає повернути сміттєзвалище на місце парку "Київ в мініатюрі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути