Ексклюзиви
понеділок, 27 травня 2013 16:22

Попов відсторонив від роботи на час розслідування керівника, відповідального за каштани на Хрещатику

Попов відсторонив від роботи на час розслідування керівника, відповідального за каштани на Хрещатику

Очільник Києва Олександр Попов доручив відсторонити від виконання обов'язків директора Комунального підприємства по утриманню зелених насаджень Шевченківського району Олександра Цимбалюка на час розслідування правоохоронцями справи про зловживання під час закупівлі каштанів, які були висаджені на Хрещатику. Таке доручення голова КМДА дав в понеділок під час на розширеного засідання Колегії КМДА.

"Ситуація з каштанами на Хрещатику потребує ретельного вивчення правоохоронними органами. Зараз прокуратура відкрила кримінальне провадження, а органи внутрішніх справ проводять розслідування зловживань при закупівлі каштанових саджанців. На час розслідування до надання правоохоронними органами відповідних висновків доручаю відсторонити від виконання службових обов'язків керівника Шевченківського УЗН", – сказав Олександр Попов.

"Я особисто простежу, щоб всі причетні до скандалу після розслідування були покарані", – додав голова КМДА.

Нагадаємо, що столична прокуратура відкрила кримінальне провадження у справі про зловживання під час закупівлі каштанів, які були висаджені на Хрещатику. Про це повідомила начальник відділу прокуратури Києва Леся Багінська. "За результатами перевірки, проведеної за дорученням прокуратури Києва із закупівлі каштанів, висаджених на Хрещатику, встановлено факти розтрати та привласнення бюджетних коштів на суму майже 1 млн грн", – сказано в повідомленні. За даними відомства, комунальники перерахували бюджетні кошти постачальникам, не перевіривши сорт привезених з Італії каштанів. Прокуратура порушила справу за ч.5 ст.191 КК України – (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Згідно з розпорядженнями № 454 від 22.03.2012 та № 197 від 14.02.2013 замовником робіт з капітального ремонту зелених насаджень на вулиці Хрещатик було визначено КП УЗН Шевченківського району. У жовтні 2012 року КП УЗН Шевченківського району було оголошено конкурсні торги на проведення капітального ремонту зелених насаджень вулиці Хрещатик, переможцем якого у листопаді 2012 року стало ТОВ "Професійний садівник".

Директором КП УЗН Шевченківського району є Олександр Цимбалюк.

 

Зараз ви читаєте новину «Попов відсторонив від роботи на час розслідування керівника, відповідального за каштани на Хрещатику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути