четвер, 22 грудня 2011 14:52

Попов має намір за допомогою метро вирішити транспортні проблеми Києва

Попов має намір за допомогою метро вирішити транспортні проблеми Києва

Відкриття станції метро "Виставковий центр" - ще один крок у вирішенні транспортної проблеми в рамках реалізації Стратегії розвитку Києва до 2025 року. У цьому переконаний голова КМДА Олександр Попов. Про це він сказав під час передпускового огляду нової станції столичної підземки.

"Сьогодні метро - це найпопулярніший транспорт у столиці. Тому в Стратегії розвитку Києва ми передбачили суттєве розширення мережі підземки. Окрім будівництва нових станцій і нової гілки на Троєщину, ми плануємо суттєво осучаснити метро, ??зробити його більш комфортним, насамперед для людей з особливими потребами ", - розповів Олександр Попов.

Зустріти перших пасажирів нова станція підземки має 27 грудня, тому Попов дав доручення метробудівцям оперативно привести все в порядок.

"Хочу подякувати будівельникам за професіоналізм та інтенсивні темпи роботи. Втім ще є деякі недоліки. До відкриття "Виставкового центру" необхідно розмістити на станції інформаційні стенди для пасажирів з картою мікрорайону та маршрутами громадського транспорту, а також провести благоустрій навколишньої території", - розпорядився голова КМДА.

Станція "Виставковий центр" розташований поряд з Національним комплексом "Експоцентр Україна" на перехресті вул. Васильківській та просп. Академіка Глушкова.

Зводити її розпочали у січні 2011 року. Завершити будівництво планували за 20 місяців, однак завдяки застосуванню інноваційних технологій та використанню сучасних матеріалів, метробудівцям вдалося впоратися з роботою за один рік.

Нова станція має один вестибюль, пов'язаний з платформою сходами і ліфтом для людей з особливими потребами. У нової підземки є два виходи для пасажирів і один аварійний. На виході встановлені два ескалатори.

При будівництві намагалися максимально використовувати матеріали саме вітчизняного виробництва. А застосування сучасних тоннелепроходних щитів дозволило уникнути відкритих котлованів при будівництві перегонів, зберегти більшу частину зелених насаджень, магістральних інженерних мереж і комунікацій, а також перекриття проїзної частини вул. Васильківській.

Ще дві станції Куренівсько-Червоноармійської лінії метрополітену будуть відкриті в 2012-му році (з листопада почалися роботи над будівництвом станцій "Іподром" і "Теремки"). Крім того, у Стратегії розвитку Києва передбачено модернізацію та розширення парку вагонів метрополітену.

Зараз ви читаєте новину «Попов має намір за допомогою метро вирішити транспортні проблеми Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути