вівторок, 19 березня 2013 10:20

Попов має намір рішуче демонтувати незаконні МАФи

Попов має намір рішуче демонтувати незаконні МАФи
Фото: tsn.ua

Голова Київміськдержадміністрації має намір рішуче навести в столиці порядок з МАФами. Незаконні кіоски, господарі яких не сплачують податків до бюджету, псують зовнішній вигляд столиці і викликають нарікання киян, будуть прибрані. У той же час МАФи, які працюють в рамках законодавства, дотримуються всіх приписів, в тому числі щодо санітарно-гігієнічних норм, і затребувані жителями міста, працюватимуть і надалі. Про це йшлося на розширеному засіданні Колегії Київміськдержадміністрації в понеділок, 18 березня.

"Завтра ж проводимо консультації з правоохоронними органами і починаємо дійсно жорстко наводити порядок у цій сфері. Доручаю попередити всіх власників МАФів, які працюють поза рамками закону, про те, що такі кіоски будуть в обов'язковому порядку демонтовані", – сказав в ході наради Олександр Попов.

Очільник міста розкритикував роботу підлеглих щодо наведення порядку з МАФами. "Я не приймаю виправдань, що хтось заважає навести порядок, хтось протидіє. Діяти будемо жорстко. Якщо протидіє суд – демонтуємо МАФи і виставляємо їх перед судом. Якщо протидіють політики – виставляємо перед їхніми офісами", – сказав голова КМДА.

Після закінчення засідання Олександр Попов сказав журналістам, що "питання незаконних МАФів у столиці буде закрито протягом дуже нетривалого часу". За його словами, "немає жодного дня, щоб жителі столиці не поскаржилися в Call-центр на МАФи". "Кияни вимагають, щоб ми навели порядок, і запевняю, ми його наведемо. Наведемо, як би не опиралися ті, хто отримує на цьому незаконному бізнесі надприбутки", – сказав Олександр Попов, додавши, що в столиці залишаться тільки ті МАФи, які затребувані киянами, наприклад задовольняють попит на товари в умовах відсутності поблизу стаціонарних магазинів.

Нагадаємо, що, згідно з опитуванням, проведеним фахівцями Інституту медіа-моделювання та політико-економічного аналізу "Перспектива" на вулицях Києва, майже 70% киян вважають, що малі архітектурні форми (МАФи), розміщені на тротуарах, біля станцій метро, ??а також біля шкіл, необхідно демонтувати. Серед головних претензій киян до МАФів – антисанітарія і бруд навколо кіосків, продаж алкоголю і сигарет неповнолітнім. 62% киян вважають, що МАФи, встановлені в публічних місцях (в переходах, на тротуарах, біля метрополітену), заважають проходу і навіть загрожують безпеці людей.

У той же час більшість киян вважає, що легальні кіоски, розміщені в спеціально відведених місцях з урахуванням потреб киян, повинні працювати.

Зараз ви читаєте новину «Попов має намір рішуче демонтувати незаконні МАФи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути