пʼятниця, 13 травня 2022 10:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Поліція викрила угруповання, що заробило 13 млн грн у взаємодії з окупантами

Поліція викрила угруповання, що заробило 13 млн грн у взаємодії з окупантами
Поліція оголосила підозру угрупованню за співпрацю з окупаційною владою у Криму. Фото: Нацполіція

Правоохоронці Києва викрили та оголосили про підозру учасникам угруповання, які взаємодіяли з окупаційною владою в Криму.

Серед підозрюваних - керівники та засновники двох товариств. Про це повідомляє Нацполіція України у Facebook.

Відомо, що вони, незважаючи на анексію Росією Криму, створили на території півострова підприємство з виробництва форменого одягу для співробітників силових структур і правоохоронних органів країни-агресорки.

"Протягом 2021 року під приводом ведення діяльності з пошиття форменого одягу та медичних засобів отримували за договором факторингового обслуговування від банківських установ кошти", - йдеться у повідомленні.

Вони вносили до офіційних документів недостовірну інформацію про обсяги поставок. Також використовували реквізити підконтрольних підприємств та штучно створювали видимість господарської діяльності. Зокрема, відображали постачання продукції по колу між цими суб'єктами господарювання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Схвалював окупацію Маріуполя та захищав Путіна: на Житомирщині затримали підприємця

Гроші вони перераховували на свої рахунки та рахунки підприємств, що створені в тимчасово окупованому Криму. Незважаючи на повномасштабне вторгнення РФ, вони продовжили діяльність на півострові, підтримуючи та забезпечуючи матеріальними ресурсами воєнізовані формування, що базуються там.

Всього їм вдалося заробити 13 млн грн. На майно та транспорт підозрюваних сумою 6,5 млн грн наклали арешт із метою відшкодування збитків.

Зараз вирішують питання про обрання їм запобіжних заходів. За скоєне їм загрожує від семи до 12 років ув'язнення з позбавленням права займати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Голові Старого Салтова Едуарду Коновалову та секретарю Вільхівської сільради Надії Антоновій оголосили про підозру у державній зраді. За даними слідства, вони перейшли на сторону російських окупантів.

Зараз ви читаєте новину «Поліція викрила угруповання, що заробило 13 млн грн у взаємодії з окупантами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути