вівторок, 27 червня 2017 17:30

Показали, як виглядає театр на Подолі всередині
15

Мінімалістичний дизайн та сучасне сценічне обладнання. Такий вигляд зараз має приміщення театру на Подолі.

Про це повідомив інженер театрально-демонстраційного комплексу Олександр Рябенко, пишуть "Тексти.org.ua".

"Ми відразу зрозуміли, що тут не має бути жодного стандартного рішення. Це зумовлено тим, що будівля має нестандарту конфігурацію. У звичайній будівлі послідовно на площині розташовані фойє, глядацька зала, сцена, акторська частина, виробничі приміщення. У нашому випадку будівля має вертикальну орієнтацію. З погляду архітектурного планування я вважаю проект дуже вдалим, тому що при дефіциті місця був використаний майже кожен квадратний метр. Насиченість інженерними системами тут значно більша, ніж у звичайній будівлі", - розповідав інженер.

Вхід до будівлі обладнаний підйомником для глядачів на візку. Є ліфт і два туалети для людей з обмеженими можливостями - у фойє і на поверсі з глядацькою залою. Візочник може самостійно потрапити до будівлі і пересуватись усередині без сторонньої допомоги. Крісла в першому ряду глядацької зали також демонтуються, аби розмістити глядачів на візку. У планах - адаптувати вистави для людей із вадами зору та слуху.

Мінімалістичний дизайн, просунуте сценічне обладнання, раціонально використаний простір.
Фото: Андрій Ломакін
Мінімалістичний дизайн, просунуте сценічне обладнання, раціонально використаний простір.
Мінімалістичний дизайн, просунуте сценічне обладнання, раціонально використаний простір.
Мінімалістичний дизайн, просунуте сценічне обладнання, раціонально використаний простір.
Мінімалістичний дизайн, просунуте сценічне обладнання, раціонально використаний простір.

До зали ведуть декілька коридорів.

"Там дійсно можна заблукати. Але це від того, що намагались зробити функціональним кожен квадратний метр. Ми самі не розуміємо, як архітектору вдалося все це вмістити. Адже будівля насправді невелика", - розказала керівник літературно-драматичної частини Оксана Паланичка.

Зала вміщує, разом із балконом, 253 глядача.

Особливість звукового обладнання театру в тому, що звук поєднується і мікшується вже безпосередньо в залі, аби не заважати акторові на сцені. Є можливість повісити додаткове освітлення, якщо раптом це знадобиться. Усі поверхні сцени зроблені з матеріалів та тканин, на які можна давати картинку з проектора - малий та великий екрани-декорації, куліси.

Підлога сцени дерев'яна. На сцені є люки для димових установок і люки-провали, мобільна поворотна сцена і дощова установка. Уперше в Україні тут зробили жорсткі куліси, тобто натягнуті на рамку. Вони економлять місце та безпечніші у випадку пожежі. Відкрита стеля по всій будівлі - теж задля пожежної безпеки.

Гримерних у театрі п'ять, майже кожен актор має власний гримерний столик.

Над дверима гримерних — екран, аби слідкувати за сценою. У шафах кожної гримерної передбачені камери схову.

Репетиційна зала має звукоізоляцію. Поруч — кімната звукозапису з можливістю писати звук зі сцени. На третьому поверсі також розташовані майбутні кабінети художників, режуправління, кімната відпочинку акторів, кабінет художнього керівника. Скрізь екрани, з яких видно сцену.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запропонували альтернативний варіант театру на Подолі

Реконструкція будівлі театру на Андріївському узвозі тривала 23 роки. Напередодні відкриття фасаду Театру на Подолі киян обурив її новий вигляд. До вимог замінити вигляд театру долучились деякі чиновники. У мерії повідомили, що Київський драматичний театр на Подолі реконструювали з порушеннями. Не врахували думки фахівців і громадськості.

Зараз ви читаєте новину «Показали, як виглядає театр на Подолі всередині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути