вівторок, 28 вересня 2010 08:13

По десять людей стояли в черзі за однією курткою

Автор: фото: Володимир МУКАН
  Понад 80 людей стоять у черзі до магазину одягу ”Кіра Пластініна” у столичному торговельно-розважальному центрі ”Дрім таун” о 2 годині ночі 25 вересня. Там продавали жіночий молодіжний одяг зі знижкою 50 відсотків
Понад 80 людей стоять у черзі до магазину одягу ”Кіра Пластініна” у столичному торговельно-розважальному центрі ”Дрім таун” о 2 годині ночі 25 вересня. Там продавали жіночий молодіжний одяг зі знижкою 50 відсотків

У столичному торговельно-розважальному центрі "Дрім таун" оголосили нічний розпродаж 24 вересня з 23.00 до шостої ранку наступного дня.

Триповерхова будівля на житловому масиві Оболонь завдовжки близько 1 км. Має 120 магазинів одягу, взуття, сувенірів та ювелірних виробів. Кілька супермаркетів. Товари обіцяли продавати зі знижками до 50%.

Тиснява почалася за годину до початку розпродажів. На метро, таксі, власними автомобілями приїхали близько 4 тис. покупців. Водії кидають автівки на дорозі. Частина магазинів зачинені. Багато обклеєні афішами "У нас найкращі знижки", "Нова колекція задарма". Найдовші черги — біля взуттєвих крамниць. На осінньо-зимову колекцію 30-відсоткові знижки.

— Це моя пара. Віддайте сюди, — вигукує в магазині "Інтертоп" 24-річна Мирослава Назарук і вириває з рук світловолосої жінки чорний лакований черевик 41-го розміру.

— Але я перша взяла його міряти, — обурюється та.

— Не сваріться, — розбороняє продавець-консультант. — У нас ще 39-й такий є. Може, поміряєте?

— Як я ногу 41-го розміру засуну в 39-й? — питає Мирослава. Хапає пару черевиків і йде до каси. Платить 630 грн.

Після опівночі біля магазину "Пума" скупчуються 200 осіб. За раз запускають по 30. Щоб не заснути, люди п"ють енергетичні напої. Їх за півціни розпродують у продуктовому магазині "Новус" на першому поверсі. Олена Гричишина, 29 років, приміряє сіру куртку.

— А червоних таких нема? — цікавиться в консультанта.

— Немає. Якщо не будете купляти, то знімайте. За вами в черзі 10 людей стоять. Хочуть узяти.

43-річний Василь Панащук протискується в магазин шкіряного одягу близько другої ночі.

— Був тут минулого тижня. Оцей плащ коштував дві тисячі, а сьогодні 2300. Вони ціни підняли! А я ніч не спав, на таксі приїхав. Найкращі речі продавці поховали. Розпродують те, що два роки лежить. А люди сонні та дурні, беруть що попало.

До магазину жіночого одягу "Дженніфер" на другому поверсі о другій ночі теж черга. Там знижки 20%. До крамниці впускають по п"ять покупців. Перед напівзачиненими ролетами на вході в черзі стоять 50 осіб. Дехто намагається пройти без черги.

— Ти куди? — кричить жінка років 40 хлопцеві, який пролазить через ролети.

— Та я там блокнот забув.

— Не бреши! Назад!

Біля магазину "Остін" людей небагато. Двоє чоловіків і жінка виходять без покупок.

— Ми очікували більшого. Думали, будуть знижки на нову колекцію. Приїжджали сюди тиждень тому. Перевірили ціни. Які були, такі й лишилися. І не тільки тут, — говорить Антоніна, 30 років. — Я вчора міряла курточку за 600 гривень у "Спортмастері". Сьогодні вона вже 800. То які ж це знижки?

До крамниці "Кіра Пластініна" черга із 80 осіб. На вітрині напис "50% знижки на всю колекцію". Із черги виходять двоє дівчат.

— Набридло стояти. Та й так добре скупилися. Придбала сукню, одразу й одягла її, — показує обновку 18-річна Катерина. — Коштувала 1300 гривень, а зараз 900. Підемо на третій поверх, там співають Потап із Настею.

Потап і Настя Каменських виступають без фонограми, біля них музиканти з молодих груп. Слухачі — переважно підлітки.

Організатори збирають команду із 10 найбільших столичних шопоголіків — людей, які витрачають на одяг усю зарплату або щодня купують нову річ. Вони на швидкість повинні оббігти 10 магазинів і купити в кожному по одній речі.

Проти них змагається команда артистів — травесті-діва Монро, співачки Анна та Аліна Завальські, актриса Ольга Сумська. Зірки ходять магазинами повільно. Шопоголіки виграють із рахунком 10:0.

Затори на просп. Оболонському, посередині якого стоїть "Дрім таун", були до другої ночі. О 3.30 більшість вітрин порожніють. Люди з пакетами повертаються додому пішки.

Зараз ви читаєте новину «По десять людей стояли в черзі за однією курткою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути