Ексклюзиви
середа, 20 жовтня 2021 14:41

Після року реконструкції відкрили Пейзажну алею: яскраві фото
9

У вівторок, 19 жовтня, у Києві після реконструкції відкрили другу чергу Пейзажної алеї. Її розпочали рік тому.

Про це повідомила пресслужба КМДА.

"Тут, на схилах та нижньому плато, була занедбана територія – хащі та смітник. А тепер – сучасна зона відпочинку європейського рівня", – сказав мер міста Віталій Кличко.

Фото: КМДА

"Окрім верхньої тераси, облаштували нижню терасу схилу та збудували нові сходи на Воздвиженку. Їх зробили в тій же стилістиці, що й сходи до урочища Кожум'яки. Нові сходи також матимуть вечірню підсвітку. Має тепер Пейзажна алея і LED-освітлення та декоративну підсвітку артоб'єктів, систему відеоспостереження. З'явились на променаді й тривожні кнопки", - ідеться в повідомленні.

Через підвищену зсувонебезпечність здійснили ремонт і підсилили підпірні стіни. Здійснили благоустрій території.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відома дата увімкнення тепла у київських квартирах

Зазначається, що проблемою Пейзажної алеї було хаотичне паркування. Тепер на всіх заїздах на пішохідну зону встановили 30 автоматичних болардів. Щоб в'їжджати на Пейзажку могли тільки автівки мешканців прилеглих будинків та спецтранспорт екстрених служб.

"Розширили й вхід на алею з боку Історичного музею і Десятинної церкви. Також зробили Алею більш комфортною для маломобільних груп населення", - додали в дописі.

У 2022 році розпочнуть роботи з реконструкції третьої черги Пейзажної алеї, запевнив Кличко.

Пейзажну алею облаштували в Києві приблизно 40 років тому. Вона потребувала капітального ремонту. Наприкінці літа торік завершили реконструкцію першої черги – від сходів до урочища Гончарі-Кожум'яки до скульптури "Аліса в країні чудес".

Загалом під час оновлення алеї на ній влаштували нове гранітне покриття – замість старого асфальту. Влаштували дощову каналізацію, систему поливу газонів, встановили гранітний бортовий камінь, новенькі лавки. Найдовша лавка - приблизно 50 м.

Зараз ви читаєте новину «Після року реконструкції відкрили Пейзажну алею: яскраві фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути