Ексклюзиви
середа, 06 квітня 2022 08:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Під Києвом встановлять модульні будинки з США - який вигляд мають
9

Жителі постраждалих від російської агресії міст України можуть отримати нове житло. Йдеться про модульні будинки, які можна швидко зібрати і поселити туди людей на певний період.

Про це повідомив голова Закарпатської обласної адміністрації Віктор Микита у Facebook.

Фото: facebook.com/Віктор Микита

За словами чиновника, колишній губернатор американського штату Нью-Йорк Джордж Патакі перебував з робочим візитом у Закарпатській області. Тоді ж зробив подарунок українцям, які постраждали від війни.

Патакі зазначив, що такі будинки використовувалися в США після природних катастроф, коли десятки тисяч людей залишалися без даху над головою.

"Разом із заступником керівника Офісу глави держави Ігорем Жовквою ми запропонували американським колегам розглянути можливість постачання та компактного розташування містечок з модульних будинків у регіонах, звільнених Збройними силами України від окупанта, де люди залишилися без даху над головою через бомбардування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Кожен росіянин несе відповідальність за це" - показали чергові фото геноциду українців у Бучі (18+)

Це дозволить постраждалим тимчасово проживати на власних ділянках та відновлювати та ремонтувати своє пошкоджене житло", - написав Микита.

Пізніше зазначив, що вдалося досягти домовленості щодо постачання 18 модульних будинків в Україну. Їх направлять до Бучі, Гостомеля та інших міст Київщини.

Патакі також запропонував створити на Закарпатті спільний фонд допомоги українцям, куди могли б надсилати свої пожертвування всі небайдужі до біди українського народу громадяни США, стверджує Микита.

1 квітня мер Бучі Анатолій Федорук заявив про визволення міста від російських загарбників. Воно було окуповане майже місяць. Згодом ЗСУ звільнили всю Київщину.

Росіяни вбивали там мирне населення - людям стріляли в потилиці. Вбивали сім'ями: дітей, жінок, бабусь, чоловіків. Ґвалтували та спалювали тіла. По вулицях лежали десятки трупів, деякі з них з зав'язаними руками.

Президент Володимир Зеленський назвав росіян виродками та звернувся до матерів окупантів. 4 березня він відвідав Київську область.

Зараз ви читаєте новину «Під Києвом встановлять модульні будинки з США - який вигляд мають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути