середа, 08 червня 2022 09:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Під Бучею знайшли 1137 вбитих та закатованих українців. Серед них - поліцейський

Під Бучею знайшли 1137 вбитих та закатованих українців. Серед них - поліцейський
Бріджит Брінк побачила російську катівню у Бучі. Фото: facebook.com/mvs.gov.ua

У районі міста Буча на Київщині правоохоронці знайшли 1137 тіл загиблих українців від рук окупантів. Безпосередньо в Бучі виявили 461 вбитого.

7 червня голова Нацполіції Ігор Клименко та посол США в Україні Бріджит Брінк відвідали місця масового поховання мирних мешканців і катівню в місті, повідомила пресслужба міністерства внутрішніх справ.

Серед загиблих у братській могилі правоохоронці виявили тіло вбитого поліцейського. Він займався евакуацією мирних мешканців з Бучі.

"Всього на місці цього поховання перебувало 116 тіл. Більшість – чоловіки. Частина загиблих мали кульові поранення, мінно-вибухові ушкодження, і частина тіл, які згоріли", - сказав Клименко.

Частину військовослужбовців РФ, які катували та вбивали мешканців Бучі та навколишніх населених пунктів, уже встановили. Кільком оголосили підозри. Встановлюються особи інших окупантів з цих підрозділів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Два місяці без "русского мира": який вигляд зараз має Ірпінь

"Найголовніше – ми встановили підрозділи, які перебували на території району та міста Бучі: шість батальйонних тактичних груп десантних сил РФ та одна механізована бригада. 13 підозр уже підготовили: два чоловіки – військовослужбовці Росгвардії, 11 – військовослужбовці збройних сил РФ. 10 проєктів підозр передали в Офіс генерального прокурора", – додав Клименко.

Брінк зазначила, що Америка продовжать підтримувати Нацполіцію у процесі документування воєнних злочинів РФ.

"Я вражена побаченим і хоробрістю ваших людей. І мені дуже приємно співпрацювати з поліцією. Ви робите неймовірне. Крім того, я дуже ціную підтримку, яку ви надаєте мені та моїй команді як Національна поліція України. Ми продовжимо підтримувати вас", - сказала посол.

Росіяни під час окупації вбивали у Бічі мирне населення - людям стріляли в потилиці. Вбивали сім'ями: дітей, жінок, літніх людей. Ґвалтували й спалювали тіла. На вулицях лежали десятки трупів, деякі з них із зв'язаними руками.

Правоохоронці встановили першого підозрюваного в убивствах у Бучі - командира підрозділу нацгвардії РФ Сергія Колоцея.

Зараз ви читаєте новину «Під Бучею знайшли 1137 вбитих та закатованих українців. Серед них - поліцейський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути