Ексклюзиви
четвер, 24 березня 2022 14:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Перекидають зброю та техніку: окупанти збираються оточити Київ

Перекидають зброю та техніку: окупанти збираються оточити Київ
Триває 29 доба героїчного протистояння українського народу російському воєнному вторгненню. Фото: УНІАН

Військове керівництво Росії перекидає в Білорусь та окупований Крим озброєння та техніку з військових округів для нового наступу на Київ.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України 24 березня.

"Мета (перекидання озброєння. - Gazeta.ua) - спроба підготовки та реалізації наступальних дій для оточення міста Києва. Російське військове керівництво починає усвідомлювати, що наявних сил та засобів недостатньо для утримання тимчасово зайнятих територій України та ведення оборонних дій", - пояснили в командуванні.

Зазначається, що у Росії вимушено скоригувати свої плани з ведення подальших бойових дій. Усе тому, що поставлені перед початком війни цілі не виконали у встановлені терміни.

Ситуація на фронті станом на 12:00 за даними Генштабу ЗСУ:

Волинський, Поліський, Сіверський напрямки

Противник змушений відмовитися від ведення наступальних дій. Перегруповує війська та утримує раніше зайняті рубежі. Намагається обманути наші підрозділи та продовжує вести розвідку. Підрозділи збройних сил Білорусі продовжують залучати до прикриття окремих ділянок білорусько-українського кордону. Підрозділи противника намагаються блокувати Чернігів та захопити Славутич. Мети не досягли.

Слобожанський напрямок

Ворог продовжує блокувати Суми. У напрямку на Харків активних дій не проводив. Основні зусилля зосередив на руйнуванні цивільної інфраструктури міста. У бік Ізюму успіху не мав. Зазнав втрат. Відступив в район південної частини міста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Путін втратить владу до липня" - що пише про нас світова преса

Донецький напрямок

Противник не відмовляється від ведення наступальних дій. Кінцева мета ворога - адміністративні кордони Донецької та Луганської областей.

Південнобузький напрямок

Противник займає оборону. Намагається відновити боєздатність, поповнити боєприпаси та ПММ з метою підготовки до наступальних дій.

За даними розвідки Британії, ЗСУ успішно контратакують російські позиції в містах на околицях столиці.

Україна посилює тиск на російських окупантів на північному сході від Києва. Уздовж тієї осі ворожі сили стикаються із проблемами у постачаннях і занепаду морального духу.

Зараз ви читаєте новину «Перекидають зброю та техніку: окупанти збираються оточити Київ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути