понеділок, 20 лютого 2012 12:40

Ошукані мешканці елітного будинку в Києві платять 2 тис грн за "комунальні"

Автор: ФОТО з сайту gazeta.ua
 

Співвласники будинку по вулиці Раїси Окіпної, 18 стикнулися з шахрайською схемою компанії-забудовника, через що змушені платити за тарифами втричі більше, аніж насправді споживають.

Справа в тому, що компанія-забудовник нав'язала мешканцям договір про створення ОСББ та взяла на себе функції з обслуговування будинку, в наслідок чого збільшила розмір тарифів на його утримання у кілька разів, порівняно з реальними витратами.

"Ці договори потребують окремої правової оцінки, оскільки така істотна умова цих договорів, як розмір тарифу — визначається в цих договорах на підставі якихось міфічних "громадських слухань", які нібито відбулися 07 червня 2010 року о 10-00, на яких були присутні аж три особи - "споживачі послуг", і результати цих "слухань" нібито були затверджені Дніпровською райдержадміністрацією."- сказано в листі.

Жителі будинку звернулися до засобів масової інформації з проханням висвітлити цю проблему, адже єдина змога врятуватися від невиправдано високих тарифів - це оскаржити неправильно укладений договір про утворення ОСББ між компанією-забудовником ( ТОВ "Д.І.А. Девелопмент") та першими інвесторами-власниками квартир у новобудові. Обурені мешканці будинку надають документальний доказ шахрайської фінансової схеми, створеної забудовником та його партнерами (управляюча компанія ТОВ "Сент Софія Проперті Менеджмент") та наголошують, що усі спроби зв'язатися з керівництвом ОСББ були безуспішними.

"Співвласники нашого будинку, внаслідок шантажу з боку управляючої компанії ТОВ "Сент Софія Проперті Менеджмент" (її співробітники не допускають співвласників до їхніх квартир та інших приміщень, блокують картки доступу, що унеможливлює вхід до під'їзду, підсобних приміщень, сходових клітин, користування ліфтом, в'їзд на територію комплексу, підземної автостоянки тощо) - змушені укладати з нею договори на обслуговування нашого будинку та позбавлені при цьому можливості обрати іншу компанію для обслуговування свого будинку або забезпечувати обслуговування будинку власними силами, оскільки не можуть вступити до ОСББ та розірвати кабальний договір, укладений від імені ОСББ з ТОВ "Сент Софія Проперті Менеджмент".

Усі викладені в листі відомості свідчать про грубі порушення засад конкуренції та прав співвласників багатоквартирного будинку як власників та як споживачів житлово-комунальних послуг - у реалізації своїх майнових прав та в отримані якісних послуг за обґрунтованими цінами, та на вільне визначення форми управління будинком і виконавця житлово-комунальних послуг з боку: самого забудовника — ТОВ "Д.І.А. Девелопмент", створеного забудовником ОCББ "Раїси Окіпної 18", та приватної обслуговуючої компанії - ТОВ "Сент Софія Проперті Менеджмент".

Зараз ви читаєте новину «Ошукані мешканці елітного будинку в Києві платять 2 тис грн за "комунальні"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути