Ексклюзиви
середа, 15 лютого 2006 19:07

Обдурені вкладники зустрілися з мером

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  У середу з 10-ї ранку до полудня обдурені вкладники ”Еліта-Центру” стояли в пікетах під міськадмінстрацією
У середу з 10-ї ранку до полудня обдурені вкладники ”Еліта-Центру” стояли в пікетах під міськадмінстрацією

"Омельченко дав нам позитивні відповіді. Обіцяли вирішити житлові проблеми кожного", — ділився враженнями від зустрічі з мером член ініціативної групи обдурених інвесторів "Еліта-Центру" Михайло Бубнов. Учора вранці вкладники зібралися під стінами міськадміністрації, де вперше засідала комісія з вирішення конфлікту.

З 10-ї ранку під мерією зібралося до тисячі ошуканих киян. Очікували результатів засідання комісії. Сподівалися, що вийде мер або його заступники.

— Як це не вийдуть? Мусять вийти! Якщо ні — підемо самі до них, — відповів той.

Більшість мітингувальників — люди середнього віку і статку. Вони не пішли на роботу, демонструючи владі, що їх багато і вони потребують допомоги. Деякі прийшли з маленькими дітьми. Стояли купками, групувалися за інтересами і адресами "своїх" будмайданчиків.

Не треба спирати на Омельченка. Він скоро здуріє від цього всього

Першу годину мітингували мляво, транспаранти тримали мовчки. Час від часу лунав сміх. Раптом усі кинулися в центр натовпу: пішов поголос, що має вийти Омельченко. Треба показати згуртованих і рішуче налаштованих пікетувальників. Почали скандувати: "Мера — к народу!", "Омельченко, виходь!" і "Президент, не мовчи!".

— Люди правильно роблять, що йдуть до влади, — сказав депутат Київради Василь Товстий, 55 років. Він ішов на засідання комісії щодо "Еліта-Центру" і зупинився перед входом у мерію. — Питання складне. Ділянки "Еліта-Центру" арештовані. Їх заберуть і передадуть будівельникам, які спроможні звести житло. Але на кількох майданчиках прокуратура будувати заборонила. Треба домовитися з мешканцями прилеглих будинків, бо вони раніше були проти будівництва, — продовжував депутат. — Тільки не треба все спирати на Омельченка. Він уже скоро здуріє від цього всього.

Розходилися опівдні. Засідання закінчилося, про результати розповіли. Змерзлі люди поспішили додому чи на роботу, деякі поїхали в штаб вкладників. Відтепер він знаходиться на Дмитрівській, 52, кв. 4. Про наступний мітинг поки що не говорять. Деякі активісти кажуть, що згодні стояти перед мерією "до останнього". І будуть приходити на Хрещатик щодня.

Той, кого чекали побачити кияни, їм на очі так і не показався.

Міліція затримала двох шахраїв

— Позавчора вночі ми затримали ще одного підозрюваного у злочині. Це засновник однієї з фірм, причетних до "Еліта-Центру", — розповів після засідання комісії у мерії начальник ГУ МВС Києва Віталій Ярема, 42 роки. — Обвинувачують наразі трьох. Двоє заарештовані (бухгалтера "Еліта-Центру" затримали раніше). Третя поки що на волі, бо вагітна.
Головних шахраїв Олександра Волконського й Олега Шестака оголосили в міжнародний розшук. Де вони зараз, міліція сказати не може. Волконський вільно володів англійською, іспанською та івритом. Свідоцтво про народження йому видали в Москві, паспорт — у Пермі. Подейкують, Волконський мав також документи громадянина України.
За попередніми підрахунками, обдурених уже понад 1200. Майно в офісах "Еліта-Центру", 11 будівельних майданчиків і декілька автомобілів арештували.

Зараз ви читаєте новину «Обдурені вкладники зустрілися з мером». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути