середа, 26 вересня 2012 17:28

Новий директор київського звіринця хоче повернути йому відвідувачів і статус

Новий директор київського звіринця хоче повернути йому відвідувачів і статус
Фото: kiev.cz

21 вересня з КП "Київський зоопарк" звільнився генеральний директор 34-річний Олексій Толстоухов, син екс-міністра Кабінету міністрів, "регіонала" Анатолія Толстоухова. Ходять чутки, що директор втомився від негативу, з яким постійно пов'язували зоопарк. За 2009-2011 рік тут померло 450 тварин. Найближчими днями крісло директора отримає Євген Кирилюк, 66 років. Він вісім років керував зоопарком. Пішов з посади в 2006-му, коли мером Києва обрали Леоніда Черновецького.

"Руководство города предложило. Объяснили, что надо немножко успокоить зоопарк, навести порядок. Я согласился через минуту после приглашения", - зізнається Євген Миколайович. - Тепер в столичній адміністрації мають підписати розпорядження. Тільки після цього мене представлять колективу".

Найближчі плани? Перше, що там потрібно зробити?

Пройдусь по зоопарку, подивлюсь на стан. Також дам доручення провести інвентаризацію всіх тварин, кожного мають оглянути зоологи та ветеринари. Вони подивляться стан здоров'я та мені доповідатимуть. Можливо, когось потрібно лікувати. Обов'язково подивлюсь норми харчування та утримання. Читав, що вони мінялись. Хочу, аби всі мешканці зоопарку були, як при мені. Вважаю, що тоді було нормально. Я чув відгуки киян, знайомих, всім подобався той зоопарк. Зараз усе змінилось, сюди перестали ходити відвідувачі. Ще буду укріпляти матеріальну базу, займусь благоустроєм території, подивлюсь, що відбувається з вольєрами. Все відбуватиметься максимально швидко. Раніше мав принцип - до відкриття нового сезону робив щось нове. Це була або завезена тварина, або новий вольєр. Це дає поштовх, аби люди сюди йшли.

За шість років ви там жодного разу не були. Чому?

Це було психологічно важко. Мав багато планів по реалізації, а мені не дали можливості їх втілити. Вчинили несправедливо, тому не міг. Зараз мені дуже приємно та важливо, що згадали. Зроблю все, аби виправдати довіру. Зоопарк при мені був членом Європейської асоціації зоопарків та акваріумів. Чотири рази мене вибирали членом ради директорів. Після мого відходу Київський зоопарк виключили з асоціації. Всі були в шоці, коли дізнались, що новим директором став замдиректора банно-прального комбінату. Він рік працював і його зняли. Члени асоціації приїжджають інспектувати стан зоопарку. Їм пляшку не поставиш і на озеро не повезеш. Вони двічі на рік все перевіряють, потім виставляють бали.

Ви разом працювали із Олексієм Толстоуховим?

Так, я його приймав на роботу на посаду ветеринара. Це було відразу, після того, як він закінчив Сільгоспакадемію. Ми в нормальних стосунках, контактували. Про звільнення сказав тільки, що просто втомився. Тому написав заяву. Деталей не називав.

Зараз очолюєте Київський психоневрологічний інтернат. Співробітники як реагують?

Ну, мені кажуть, що переживають і будуть сумувати. Я працював в системі соцзахисту населення 25 років. З них 12 років начальником головного управління соціального захисту. Після зоопарку був на пенсії, повернувся. Тут працюю рік. Ще сподіваюсь, що хороші контакти із Європейською асоціацією допоможуть в комплектуванні колекції, обміні та придбанні тварин. При мені з'явились зебри та жирафи, яких не було до цього 15 років. Ще пінгвіни, будиночок яких був біля входу. Кажуть, що пінгвіни вже померли і їх немає. Це сумно. Потім з лівої сторони від входу був прекрасний вольєр для священного птаха - червоного ібіса. Його завезли до нас з німецького зоопарку в Мюнхені. За таким шляхом і піду. Буду жорстким та вимогливим. Досвід керівника маю, все життя працював з людьми, нормальними і ненормальними. Сподіваюсь, що зможу навести порядок.

Зараз ви читаєте новину «Новий директор київського звіринця хоче повернути йому відвідувачів і статус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути