Ексклюзиви
середа, 22 жовтня 2008 18:26

Невідомі отруїли шістьох собак у дворі у Святошині

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Наталія Степаненко знайшла в понеділок поблизу свого двору на просп. Вернадського єдину безпритульну собаку, яку не вдалося отруїти невідомим. Місцеві звуть його Рижиком, кажуть, він тепер дуже боїться людей
Наталія Степаненко знайшла в понеділок поблизу свого двору на просп. Вернадського єдину безпритульну собаку, яку не вдалося отруїти невідомим. Місцеві звуть його Рижиком, кажуть, він тепер дуже боїться людей

— 10 жовтня виглянула з балкона подивитися, чи прийшла безпритульна собака, яку годую. Коли бачу — на дорозі якийсь чорно-білий пес лежить. І скавучить страшно, — згадує Наталія Степаненко, 45 років, жителька будинку N16а на просп. Вернадського. — До пса збіглися діти. Він хотів піднятися на лапи, але падав, із рота піна йшла. Зрозуміла, що тварину отруїли.

За рік у дворі вдруге отруюють безпритульних собак. Цього разу загинули шестеро. Жінка показує біля під"їзду місце, куди вони приходили.

— От тут вони спали під дашком, бо затишно, — каже Степаненко. Собачки ще й зими не бачили. Народилися навесні, їм було по півроку. Такі гарні, великі. Зараз у дворі залишилися їхня мати й ще один собака. У мене волосся дибки стає, коли проходжу повз це місце. Це ж який має бути нелюд, аби труїти собаку! Це так жорстоко, вона довго мучиться! Не хочу, аби моя дитина бачила, як гине собака. Це важка психологічна травма!

Степаненко три роки підгодовує безпритульних собак у дворі. Узимку отруїли трьох. Жінка говорить: усі були спокійними, не гавкали, на людей не кидалися. Тварин любили. Одну з них Наталя повезла до ветлікаря. Той сказав, що собаку отруїли мишачою отрутою.

Жінка впевнена, що безпритульних собак труять за чиєюсь вказівкою працівники місцевого ЖЕКу.

— Моя 30-річна сусідка поскаржилася перед тим у службу мера, що безпритульний пес налякав її трирічну дитину. За два дні у дворі потруїли всіх собак. Ну й хто це зробив? Може, двірники. Але їм наказали, — упевнена Степаненко.

Двох рудих собак зустрічаємо біля входу до місцевого продуктового магазину на Вернадського.

— Бачите, вони у нас вгодовані, знають, що тут не пропадуть. Це дві собаки, яких не вдалося отруїти, — каже місцева жителька Тамара Беспалова, 46 років. — Не знаю, кому вони заважали. Такі добрі були, лагідні.

— І правильно зробили, що потруїли, нема чого тут стадом бігати! Щодня "гав-гав" під вікнами, спати неможливо! — долучається до розмови пенсіонерка в сірому пальті й вишневому береті. — Тих собак і котів треба знищити, бо вже не витримую. Учора тут бігали 13 собак одразу! Це можна витримати?

Потруєних люди поховали неподалік, біля лісу. Жителі написали листа мерові. Просять покарати винуватців.

— Я вас запевняю, що собак ми не труїли, — каже "ГПУ" Тетяна Давидова, 51 рік, заступник директора місцевого ЖЕКу N813. — У нас і повноважень таких нема. Коли люди скаржаться нам на безпритульних собак, мусимо повідомити спеціальні служби. Вони приїжджають, ловлять їх, везуть на стерилізацію. Потім знову повертають на місце. Коли маємо труїти щурів, то теж викликаємо службу. Вони привозять отруту, розкидають її.

Зараз ви читаєте новину «Невідомі отруїли шістьох собак у дворі у Святошині ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути