пʼятниця, 20 січня 2006 16:04

Найкраще продаються собаки-екзоти

 

Учора на Куренівському ринку стояв лютий собачий холод. Пси пищали, гавкали і дзявкали. Цуценят ховали від морозу у спеціальні маленькі скляні контейнери, вкриваючи їх ковдрами. Собак не треба вчити, як уберегтися від морозу — вони збиваються у купку, ховають носи під лапу і таким чином гріються.

На Новий рік багато дітей просять, аби батьки купили їм "під ялинку" вірного друга — маленького кудлатого песика. Незважаючи на те, що наступний рік — Собаки, особливого ажіотажу на Куренівському ринку ми вчора не побачили.

Ті продавці, з якими вчора вдалося поспілкуватися кореспондентам "ГПУ", вважають, що в 2005 році були дуже популярними песики декоративних порід — такси, пуделі і кокер-спаніелі. Вони й продавалися найкраще. За білого пуделя без родоводу протягом року тут просили 300 грн, а якщо документи є, то ціна двомісячних щенят відразу зростає до $100. Такси "без паспортів" коштують $50. Пуделів, кажуть, купують зараз мало, бо їх у Києві розвелося дуже багато. Тому, аби відрізнятися від інших, купують такс і кокер-спаніелів.

— А які породи будуть популярними у Новому році? Думаю, що нічого не зміниться — декоративні або кімнатні собачки, — каже Світлана Забіжко, 35 років, гладячи білого пуделя, що скавчав за пазухою.

Ще кілька років тому Світлана вирощувала і продавала лише собак сторожових порід.

Не застали ми вчора на собачому ринку і мисливських порід

Добре продавалися німецькі вівчарки і ротвейлери. А тепер вони з чоловіком перейшли виключно на торгівлю декоративними псами. Сторожовиків, каже вона, зараз чомусь ніхто не купує.

— Усі хочуть, аби вдома була маленька жива забавка, тому вибирають для цього "екзотику" — так я називаю ці породи. А зі сторожовими собаками не пограєшся, і дітей з ними залишати страшно, — пояснює Світлана, яка 20 років займається розведенням собак.

Продавці, які займаються сторожовиками, помітили цікаву тенденцію. За їхніми словами, в 2004 році дуже добре купували кобелів. У році, який закінчується, купували вже більше сук. Чому так, ніхто не знає.

Більшість продавців нарікали вчора на те, що кияни зовсім не купували собак. Напевне, торгівля буде в наступну п"ятницю і суботу — перед Новим роком. Не застали ми вчора на собачому ринку і мисливських порід. Взагалі не було фокстер"єрів і ягд-тер"єрів, не було російських лягавих, хортів. І це, як не дивно, у сам розпал зимового мисливства.

Найбільше вчора увагу киян привертали такси. Їх активно брали на руки, уважно дивились на зуби, тягали за хвоста — перевіряли, чи пси злі.

Що б там не говорили, але найактивніше вчора на Куренівському ринку купували... котів. Мені здалось, що коти вчора перемогли через дуже просту і банальну причину. Просто їхні продавці набагато активніші за тих, хто торгує собаками. Вони дають усім потримати кота на руках, активно рекламують їхні вуса і шерсть.  

Зараз ви читаєте новину «Найкраще продаються собаки-екзоти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути