Ексклюзиви
четвер, 16 серпня 2012 17:40

Найбільше в столиці затоплює площу Перемоги і масиви біля річки Либідь

Найбільше в столиці затоплює площу Перемоги і масиви біля річки Либідь
Фото: kiev.pravda.com.ua

Під час останніх залпових дощів у Києві було зафіксовано 43 місця, які були підтоплені. Про це на прес-конференції заявив генеральний директор комунальної корпорації "Київавтодор" Георгій Глінський, передає Gazeta.ua.

"Основні місця підтоплень — площа Перемоги, вулиця Пестеля і масиви біля річки Либідь. Либідь — наша біда. Коли йде дощ, її закрите русло різко переповнюється. Там йде підпір. Вода витісняється через сусідні зливостоки, навіть піднімає каналізаційні люки", - сказав чиновник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рятувальна служба закликає молодь не гуляти по дренажних колекторах

Також водою затоплює проспект Бажана, вулицю Богатирську, Фрунзе, Ільїнську, Глибочицьку, Сирецьку. Погано працює колектор біля Печерської Лаври. Затоплюються вулиці Стеценка, Полупанова. Є проблема зі стоком води біля метро Лівобережна.

Глінський нагадав, що "Киевавтодор" разробив программу реконструкції водостічної системи Києва на найближчі роки на 2,7 мільярд гривень. З них близько 600 мільйонів грн на ремонт та реконструкцію колекторів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затоплення Куренівки відбулося через великі пеньки у колекторі - Київавтодор

"Останні роки кількість поверхневої води збільшилася. Комунікації, які проектувалися раніше, вже недостатні для того, щоб спокійно сприймати навантаження. Коли невеликий дощ, то проблем немає. Але через залповий дощ постійно виникають підтоплення. Тому ми маємо провести реконструкцію очисних споруд вод, які потрапляють у Дніпро. Потім розширити русла річок, привести до ладу колектори і труби, які підходять до колекторів", - зазначив голова "Київавтодору".

Він підкреслив, що у підтопленнях часто винні самі кияни. Наприклад, підтоплення у підземних переходах стаються через засмічення водостоків квітами, пляшками і пакетами.

Зараз ви читаєте новину «Найбільше в столиці затоплює площу Перемоги і масиви біля річки Либідь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути