пʼятниця, 18 липня 2008 07:10

Надіра Ісаєва голосом Кільчицької видурила мільйон гривень

Минулого тижня оперативники Шевченківського райуправління міліції затримали 42-річну уродженку Узбекистану Надіру Ісаєву. Жінка видурювала гроші в бізнесменів, копіюючи голос екс-заступниці мера столиці Ірени Кільчицької. Затримували її в Сімферополі, привезли до столиці.

— Жінка телефонувала столичним банкірам і підприємцям. Представлялась Іреною Кільчицькою. Просила, аби виділили гроші на операцію для дівчинки в Криму, — каже "ГПУ" працівник прес-служби міської міліції Володимир Дмитренко. — Її голос дуже схожий на голос чиновниці. Тому ні в кого не було сумнівів, що дзвонить Кільчицька. Загалом ошукала підприємців майже на мільйон гривень. Поки маємо заяви трьох потерпілих на 300 тисяч гривень.

Ісаєва переїхала до України з Росії кілька років тому. Мешкала в Криму, торгувала на сімферопольському ринку. Наприкінці 2007-го отримала громадянство України. Зі слів затриманої, шкодує про злочин. Каже, що наважилася на шахрайство через важку хворобу онучки.

— Ісаєва каже, що півторарічній внучці треба було терміново пересадити нирку, інакше б померла. На це потрібні великі гроші. Окрім того, її донька хворіє на серце. Ісаєва зверталася по допомогу в різні інстанції, але нічого не добилася. Зневірившись, зважилася на злочин, — розповідає Дмитренко.

Одного разу Ісаєва побачила телеінтерв"ю з Кільчицькою та зрозуміла, що їхні голоси дуже схожі. Читала глянцеві журнали, інформацію в Інтернеті, вивчала коло знайомих чиновниці. Відібрала кілька торгово-розважальних центрів, банків і фондів, якими керують знайомі Кільчицької. Телефонувала до них, питала, як іде бізнес, називала прізвища знайомих, назви підприємств. Гроші для лікування дівчинки просила перевести на банківський рахунок. Усі отримані таким чином кошти Надіра витрачала на ліки та  власні потреби. Кажуть, допомагала грошима покинутим дітям у лікарні Сімферополя.

Зі слів Дмитренка, бізнесмени, перерахувавши гроші, телефонували справжній Ірені Кільчицькій, звітували про це. Вона спершу дивувалася, а потім звернулася в міліцію.

— Кільчицька написала заяву минулого тижня. А за кілька днів шахрайку затримали. Коли вона знімала гроші в банку, — повідомляє Володимир Дмитренко.

Справу розслідує Шевченківський райвідділ. Стаття передбачає позбавлення волі від 5 до 12 років і конфіскацію майна. Суд може пом"якшити покарання через обставини, які штовхнули жінку на злочин, вважають у міській міліції.

Зараз ви читаєте новину «Надіра Ісаєва голосом Кільчицької видурила мільйон гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути