Ексклюзиви
четвер, 08 травня 2008 07:10

На площі Перемоги встановили антизаторне табло (ФОТО)

Автор: фото: Наталія ЧУБЕНКО
  Перше табло, яке повідомлятиме водіїв про затори в центрі, установили у вівторок поблизу універмагу ”Україна”
Перше табло, яке повідомлятиме водіїв про затори в центрі, установили у вівторок поблизу універмагу ”Україна”

"Вул. Жилянська — затор, об"їзд — б. Шевченка". Перехожі зупинялися, щоб роздивитися цей яскравий електронний напис.

Перше електронне табло, що сповіщатиме про затори на дорогах у центрі міста, встановили у вівторок неподалік універмагу "Україна" на площі Перемоги. Табло 3,2 м завширшки, його висота — 1,2 м. "Київдорсервіс" змонтував інформаційний щит на п"ятиметровій висоті. Представники підприємства переконують: текст на стенді можна прочитати за 200 м. На презентацію приїхав перший заступник мера Денис Басс, 30 років.

— Тут показуватимуть інформацію про затори, ремонтні роботи, погоду. Це необхідно, якщо в місті ожеледиця і водіям треба бути обережними, — каже Басс.

За півгодини нараховую дев"ять повідомлень про затори на міських перехрестях. На чорному тлі спалахують рядки про ускладнення руху на вулицях Жилянській, Саксаганського, Комінтерну й Горького. Перераховують майже всі центральні — Хрещатик, Хмельницького, Прорізну та бульв. Шевченка. Інформацію на табло розміщує оператор. Він слідкує за обстановкою на дорогах із відеокамер, установлених на перехрестях центру столиці. Немає заторів — табло пусте.

— Писатимемо на ньому лише необхідне водіям. У принципі, можемо вказати й таке: "Київ вітає дисциплінованих водіїв". Але хтось читатиме, зловить ґаву, в"їде в інше авто, — розповідає "ГПУ" Сергій Катрич, 57 років, заступник директора "Київдорсервісу". — Водіїв напис не відволікатиме.

— Табло необхідне і в центрі, і на окраїнах. Аби людина, заїжджаючи в місто, знала, які вулиці оминати. Воно велике, букви видно добре, швидкість тут невисока, аварій через нього, певно, не буде, — каже "ГПУ" таксист Віктор Третьяков, 60 років.

До кінця року у місті встановлять ще 92 таких табло. Одне — на перехресті Столичного шосе та Великої Кільцевої. По два табло змонтують при виїзді на кожен із чотирьох мостів. Одне коштує 270 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «На площі Перемоги встановили антизаторне табло (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути