неділя, 05 вересня 2021 19:08

На марш за права тварин вийшли тисяча киян: фото
15

Фото: Сергій Старостенко, Gazeta.ua

5 вересня Всеукраїнський марш за права тварин пройшов у 30 містах України.

У Києві захід стартував у парку імені Тараса Шевченка. На акцію прийшли близько тисячі людей. Учасники акції пройшли до будівлі Верховної Ради на вулиці Грушевського.

Вони зібрали підписи під 12 вимогами. Передали їх на розгляд президенту та народним депутатам. Зокрема, ідеться про заборону на законодавчому рівні роботи цирків з тваринами, хутряних ферм, притравочних станцій, дельфінаріїв, контактних зоопарків.

"Нас дістало, що парламент ігнорує більшість зоозахисних законопроєктів, - ідеться у заяві руху UAnimals, організатора заходу. - Нас дістало, що знущання з тварин все ще продають як розваги. Що живодерів виправдовують суди. Що жорстокість до тварин із кожним днем множиться".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вовки, лисиці та борсук - киянка перетворила квартиру у звіринець

15 липня Верховна Рада ухвалила закон №2351 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо імплементації положень деяких міжнародних угод та директив ЄС у сфері охорони тваринного та рослинного світу)". Зокрема, заборонила бити, вбивати, отруювати чи калічити домашніх тварин, дарувати їх як призи, нагороди чи премії, завдавати тваринам болю або страждання, дресирувати тварин способом, який шкодить здоров'ю та загальному стану.

Закон також забороняє винищувати бездомних тварин з метою регулювання чисельності. Також забороняється жебрацтво з тваринами.

Окрім цього, забороняється утримувати диких тварин в закладах громадського харчування, нічних клубах, готелях, оздоровчих закладах та інших непридатних громадських місцях, а також у квартирах, приватних будинках, присадибних, садових ділянках. Окрім цього, забороняється надавати фотопослуги з дикими тваринами, окрім зоопарків, цирків і дельфінаріїв.

Контролювати дотримання вимог закону у сфері захисту тварин має Національна поліція.

Зараз ви читаєте новину «На марш за права тварин вийшли тисяча киян: фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути