четвер, 20 грудня 2007 07:02

На Лівобережжі закривають стоянки

Автор: фото: Єген КОЛЕСНИК
  Стоянка на перетині пр-ту Броварського і Визволителів. Кияни, які входять до кооперативу ”Дніпровський”, розуміють: за ринковими мірками ця земля вартує кілька мільйонів доларів
Стоянка на перетині пр-ту Броварського і Визволителів. Кияни, які входять до кооперативу ”Дніпровський”, розуміють: за ринковими мірками ця земля вартує кілька мільйонів доларів

Кілька років кооператив "Дніпровський", членами якого є понад три тисячі киян, намагається перешкодити намірам будівельних компаній. Вони хочуть захопити земельні ділянки Дніпровського району, де нині автостоянки, під зведення висоток та торгових центрів.

— Із 2001-го в нас відібрали дві стоянки. А зараз усіма способами хочуть забрати ще дві — на вулиці Стальського та на перетині проспектів Броварського та Визволителів. Скрізь хочуть будувати торгово-житлові комплекси. На Броварському компанія "Метрополіс" хоче звести торговий центр. Забудовники вже погодили це питання з Київрадою. Та надала їм ділянку в оренду на 15 років, — розповідає "ГПУ" Микола Крамар, 62 роки, заступник голови правління кооперативу.

"Дніпровський" має дев"ять стоянок. Щоденно вони обслуговують понад три тисячі авто. Якщо їх ліквідувати, район залишиться без платних паркінгів. Кооператив існує 26 років. Він постійно орендував ділянки. Вісім років тому почав збирати документи на землевідведення. Погодження отримали в міських управліннях економіки, екології, культурної спадщини та санепідемстанції. Київрада дозволу не дала.

Члени кооперативу, запевняють: ділянки не звільнять, доки не отримають іншого місця для паркування.

— Якщо ми заберемо зі стоянок усі машини, це заблокує район, — каже Валентин Стельмах, 56 років. — До будинків не під"їдуть ані "швидка", ані пожежники. Ми не протестуватимемо, якщо тут побудують школу, дитсадок, лікарню. А так... Мені здається, це звичайне земельне рейдерство.

— Стоянку ми відстоюватимемо до останнього, — говорить Андрій Семенченко, 53 роки, голова кооперативу. — Звернемося до президента, міських і районних інстанцій. Стоятимемо навіть до крові.

Зараз ви читаєте новину «На Лівобережжі закривають стоянки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути