Ексклюзиви
неділя, 03 грудня 2006 15:58

На Дорогожичах стріляли в іранця

 

У середу двоє невідомих біля офісу приватного нотаріуса напали на громадянина Ірану. Напад стався близько 16.00 на Дорогожичах у завжди людному місці — біля будинку N4 на вулиці Щусєва.

40-річний громадянин Ірану збирався оформити в нотаріуса папери на будинок у передмісті Києва. Нападники тричі вистрелили в іноземця й відібрали барсетку з грошима й документами. Свідком інциденту стала секретарка нотаріуса Олена Данько, 33 роки. Вона поверталася після обіду в офіс.

— Іранець тільки-но вийшов з машини, як одразу ж під"їхала іномарка, — розповідає жінка. — Яка саме, я не розгледіла: вона була дуже брудна, із затемненими вікнами. З неї вискочили двоє чоловіків і побігли за іранцем.

Олена бачила, як іноземець заходив в арку між будинками. Майже зайшов у двір, до нього підбігли двоє нападників. Один ударив чоловіка ззаду кулаком у голову, висмикнув з руки чорну барсетку. Іранець схопився за голову й повернувся обличчям до нападників. Тоді інший вихопив з куртки пістолет і вистрілив упритул. Стріляв гумовими кулями. Після цього невідомі побігли до машини. Закривавлений іноземець біг за ними і кричав: "Отдай паспорт!". Нападники вскочили в заведене авто, за кермом якого сидів їхній співучасник. Іноземець схопився за ручку передніх дверей. Іномарка рвонула з місця і поїхала в бік Дубків. Потерпілий упав на дорогу.

— Усе сталося дуже швидко, — каже Олена Данько. — Я так і стояла із соком у руках біля входу в арку. Потім збіглися люди. Іранець пішов у стоматологічний кабінет по серветки — був увесь у крові.

Чоловіка поранили в ліву щоку та груди з правого боку. Третій постріл не влучив.

З нотаріальної контори потерпілий викликав "швидку" та міліцію.

— У нього в барсетці, мабуть, були всі документи, — продовжує Олена. — Я бачила, що він, коли вийшов із машини, поклав туди ключі від авто. Воно стояло в нас під офісом до ночі. Не знаю, хто його забрав, але в четвер зранку машини вже не було.

Олена Данько добре роздивилася нападників. На вигляд їм по 30 років, на зріст приблизно 1,75 м. Обоє спортивної статури, коротко стрижені, мали кількаденну неголеність. На чоловіках були чорні шкірянки, темно-сині джинси й чорні пальчатки.

— Наступного дня іранець прийшов до нас із міліцією. Питав про втрачені документи. А мене слідчі навіть не опитали, — дивується жінка.

У Шевченківському райвідділі міліції факт нападу "ГПУ" підтвердили. Оперативники сказали, що "все відбувалося не в такому масштабі".

Місцеві жителі розповідають, що цей інцидент — уже третій за два останні тижні. Минулої суботи на Дорогожичах злочинці здійснили невдалу спробу пограбувати кафе "Арка". А півтора тижні тому двоє увірвалися до продуктового магазинчика "Ням-ням" і погрожували пістолетом продавщиці. Дівчина встигла натиснути кнопку виклику охорони. Злочинці втекли.

Зараз ви читаєте новину «На Дорогожичах стріляли в іранця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути