Ексклюзиви
субота, 29 жовтня 2022 22:41

Спецтема: Війна Росії проти України

На деокупованих територіях виявили вже понад тисячу загиблих

На деокупованих територіях виявили вже понад тисячу загиблих
На деокупованих територіях продовжують знаходити загиблих. Фото: Суспільне

На звільнених територіях Донецької, Харківської та Херсонської областей виявлено 1077 тіл загиблих під час окупації.

У Харківській області станом на 29 жовтня виявлено 765 загиблих. З них лише 453 ідентифіковано, повідомив на телемарафоні міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, передає Gazeta.ua.

"Якщо ми говоримо про Донецьку область, то наразі на деокупованих територіях ми виявили 268 тіл, з них ідентифіковано 175, тобто трохи більше половини. На Херсонщині знайдено 44 тіла, з яких 3 ідентифіковано", – сказав Монастирський.

Складність ідентифікації полягає у тому, що експертизи проводяться через аналіз ДНК, черга вже на два місяці вперед.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали причини смерті дітей з Лимана

"Візуально наразі вже встановити схожість неможливо, тому відбирається ДНК цих тіл, йдуть запити від рідних про зниклих, і потім родичі здають ДНК – і йде порівняння", – сказав міністр.

Очільник МВС зазначив, що наразі Верховна рада вже ухвалила спеціальний закон щодо ДНК-експертизи, який має спростити процедуру ідентифікації тіл загиблих.

На визволених територіях правоохоронці виявляють облаштовані загарбниками катівні, і наразі неможливо назвати кількість людей, яка через них пройшла.

"У Харківській області виявлено наразі 23 катівні, одна катівня у Донецькій області та три у Херсонській", – поінформував Монастирський.

Слідчі завершили ексгумацію на місці масового поховання військовослужбовців Збройних сил України в Лимані на Донеччині. Поліція вилучила з братської могили тіла 34 українських захисників.

Російські окупанти замінували майже всі місця масових поховань українців. Там працюють сапери, повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

Зараз ви читаєте новину «На деокупованих територіях виявили вже понад тисячу загиблих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути