пʼятниця, 20 січня 2017 15:10

Музей російського мистецтва не хочуть перейменовувати

Музей російського мистецтва не хочуть перейменовувати
фото: стежками України

Працівники Київського національного музею російського мистецтва на зборах трудового колективу проголосували проти ініціативи чиновників перейменувати заклад.

Про це інформує прес-служба закладу.

Присутні на зборах називали ініціативу необґрунтованою і науково безграмотною.

"Це - політична провокація, яка виставляє Україну в невигідному світлі. Зміна назви спричинить зміну концепції і статусу зібрання музею, що поставить питання про перебування в музеї тих чи інших робіт. А це становить ризик переформатування і розбазарювання колекції музею. В очах чиновників заклад - звичайна комунальна власність, якою розпоряджається мерія Києва. Але він - загальнодержавна власність, безцінна мистецька спадщина і надбання всього українського народу", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На даху львівського музею відреставрували cкульптуру

Спроба перейменувати музей - піар окремих депутатів Київради на конфлікті з Росією.

"Словосполучення "російське мистецтво" в назві музею позначає, що зібрання творів художників належить до російської художньої школи. Хіба Шишкін, Айвазовський або Сєров відповідають за нинішнє керівництво Росії? Підміна реальної роботи псевдопатріотизмом і спекуляцією на військовому конфлікті відображає якість окремих українських політиків. Замість того, щоб реально змінювати країну, чиновники борються за зміну вивісок з беззахисним музеєм", - передає прес-служба.

За ініціативу перейменування виступила екс-депутатка Київради Олена Єскіна. Дружина мера Глухова Мішеля Терещенка просуває рішення назвати установу "Галерея Терещенків".

Київський національний музей російського мистецтва відкрили 12 листопада 1922 року. До його колекції входять зразки давньоруського іконопису XIII - XVII ст., Полотна Айвазовського, Перова, Шишкіна, Рєпіна, Васнєцова, Врубеля, а також інших художників і скульпторів XVIII - XX ст., які належать до російської художньої школи.
Зараз ви читаєте новину «Музей російського мистецтва не хочуть перейменовувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути