четвер, 23 травня 2024 21:48

"Музей Їжі": у Києві провели масштабну подію про історію та культуру їжі
Подія
10

Автор: МХП
  У Національному музеї народної архітектури та побуту України у Пирогові відбулася культурно-кулінарна подія "Музей Їжі"
У Національному музеї народної архітектури та побуту України у Пирогові відбулася культурно-кулінарна подія "Музей Їжі"

18 травня щорічно відзначають Міжнародний день музеїв. Цього року 18-19 травня у Національному музеї народної архітектури та побуту України у Пирогові відбулась культурно-кулінарна подія "Музей Їжі" від родини брендів МХП.

"Ми виробляємо їжу. Смачну, зручну й потрібну багатьом. Усі точно знають курочку "Наша Ряба", але це не єдиний бренд МХП - їх у нас 18. Їжа - це те, що ми в МХП вміємо робити смачно та якісно. Ми хочемо, щоб наша їжа давала людям змогу інвестувати час не в приготування, а в найважливіше для себе - родину, хобі, навчання, дозвілля, відпочинок. А ще ми прагнемо, щоб українці сприймали їжу не лише як спосіб підтримати організм, а й відчували, що це - спосіб життя, мистецтво, культура. Тому "Музей Їжі" ми присвятили вивченню, збереженню і популяризації кулінарної спадщини України", - розповів заступник голови правління МХП з маркетингу Олег Шмуляєв.

Автор: МХП
  Захід ініційований брендами кулінарної компанії МХП
Захід ініційований брендами кулінарної компанії МХП

"Музей Їжі" складався з різних елементів. Це, наприклад, інформаційно-інтерактивний стенд із цікавинками з історії та культури їжі: якими стравами багаті різні регіони України, чим любив ласувати Іван Франко, наскільки особливими є для української кухні курячі гомілки? На стенді гості музею могли дізнатися про традиційні страви різних регіонів, унікальні факти про улюблені інгредієнти українських страв, звички наших поетів та багато іншого. Стенд підготовлений командою брендів спільно з експертами Ігорем Лільо, Маріанною Душар і Льолею Ландою.

Окрім цього, у "Музеї Їжі" протягом двох днів працював власний фудкорт. На ньому можна було поласувати стравами від брендів "Наша Ряба", "Апетитна", "М'ясомаркет", "Супер Філео", Döner Маркет: гомілками "Батерфляй", пловом, який куштували два президенти, ковбасками барбекю тощо. Кулінарні батли "Супер Шефео" від бренду "Супер Філео" та Аліка Мкртчяна, майстер-класи з приготування борщу та ліпки вареників від шеф-кухарки Ірини Рудневської, кулінарні квізи і розіграші подарунків стали родзинкою у масштабній програмі "Музею".

Автор: МХП
 
  В межах "Музею Їжі" відбулося встановлення Рекорду України в номінації "Найбільша кількість гомілок, приготованих на грилі, в одній локації
В межах "Музею Їжі" відбулося встановлення Рекорду України в номінації "Найбільша кількість гомілок, приготованих на грилі, в одній локації

19 травня в межах "Музею Їжі" відбулося встановлення Рекорду України в номінації "Найбільша кількість гомілок, приготованих на грилі, в одній локації" від бренду "Наша Ряба" та шеф-кухаря, креативного директора кулінарного напряму МХП Аліка Мкртчяна. Гості заходу могли спостерігати, як на 30 мангалах рум'янились 3 949 курячих гомілок, а після встановлення Рекорду - і поласувати ними.

Автор: МХП
  Збирали кошти на реабілітацію військових та ветеранів
Збирали кошти на реабілітацію військових та ветеранів

Участь в майстер-класах, кулінарних батлах та квізах пропонувалися гостям за посильний донат. Збирали кошти на реабілітацію військових та ветеранів у межах програми "МХП Поруч".

Зараз ви читаєте новину «"Музей Їжі": у Києві провели масштабну подію про історію та культуру їжі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути