Ексклюзиви
середа, 29 червня 2011 13:56

Музей Голодомору залило водою

Вже третій день зі стелі меморіалу Пам'яті жертв Голодомору ллється вода. Працівники вже винесли з приміщення близько 200 відер води.

Через протяжні дощі в музеї затопило виставковий зал. Потоп розпочався в понеділок зранку коли в музеї є профілактичний день. Працівники музею розставили відра, куди зі стелі капає вода, і виносять виливати її на вулицю.

Вода потрапляє через "свічу Пам'яті", яка є наземною частиною комплексу, в "зал Пам'яті", що розташований під нею. Зараз музей закритий для відвідувачів. Усі експонати накриті поліетиленовою плівкою, а книги пам'яті винесені в підсобки. Демонтували частину відеопроекторів, які були прикручені під стелею. Працівники збирають воду в відра за допомогою швабр.

"Вчора були представники компанії підрядника, що будував меморіал в 2008 році. Визнали, що це помилка проектно-будівельних робіт. З ними були будівельники, які спробували загерметизувати шпари між скляними хрестами свічки, але, на жаль, це не допомогло, бо вода і дальше потрапляє в зал", - розповіла сьогодні Леся Онишко, заступник директора з науково-експозиційної частини.

Вночі у музеї залишається четверо співробітників. Для цього склали графік чергувань. За два дні вони винесли на вулицю близько двохсот відер води.

"Крім них учора ще був Віктор Ющенко з міністром культури Михайлом Куляком. Вони пробули тут десь годину. Всіх розпитували, Віктор Андрійович сам лазив по драбині вверх під "свічку". Пообіцяв вирішити усі питання щодо ремонту і завданих збитків. До нас телефонують люди, пропонують свою допомогу", - додала Онишко.

Сьогодні після обіду має прибути комісія від влади, яка має скласти акт і визначити точну суму збитків. Зараз приміщення національного музею перебуває на балансі Київської міської державної адміністрації.

Також сьогодні вранці з офіційним візитом в меморіал приїжджав президент Монголії Цахіагійну Елбегдорджу. Він поклав пшеничні колоски до скульптури "дівчинки з колосками". В музей на екскурсію не заходив.

Зараз ви читаєте новину «Музей Голодомору залило водою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7643
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути