субота, 30 листопада 2013 22:24

Молодь з Михайлівської площі готують до нового нападу "Беркута"

Близько тридцяти юнаків, більшість яких у чорних масках та в медичних пов'язках зібралась за пам'ятником "Жертвам Голодомору", щоб розучити елементи рукопашного бою в разі чергового нападу "Беркуту".

Хлопці називають себе націоналістами. Більшість із них були присутні під час штурму на Майдані Незалежності сьогодні вранці.

"Ми мусимо зараз мобілізуватися, щоб навчитись оборонятися. Не віримо організаторам. Вони за годину до штурму на Майдані склали апаратуру і втекли. Вони нас кинули", - розповів один із хлопців.

В цей час один із інструкторів хлопців дав наказ вишикуватись у колону.

"П'ята група в колону", - вигукнув він.

Активісти готуються до нового нападу "Беркуту". Просять людей не розходитись. За їхньою інформацією, завтра рано вранці силовики планують черговий напад.

/media/video/529091/2_529091.mp4

"Ті п'ять автобусів вчорашнього "Беркуту", який нападав на активістів Євромайдану, були замасковані під звичайні транспортні. Ці ж автобуси зараз стоять припарковані біля Українського дому на Європейській площі. Кажуть, що в Українському домі для них працює їдальня, їх стережуть наші міліціонери. Людина, яка має певну посаду в силових структурах, розповіла нам, що їх там годують, і в той момент, коли ми ослабнемо, десь близько 3-4 години, знову на автобусах під'їдуть сюди. Тут же пряма дорога, підніматись метрів двісті", - розповів активіст Андрій Ласточкін.

На Михайлівській площі нині близько 15 тисяч пікетувальників. Вони по черзі виступають із трибуни, спорудженої біля пам'ятника. Вигукують "Ганьба!" та "Банду геть". Серед натовпу є політики: нардеп від Об'єднаної опозиції Анатолій Гриценко та колишній "регіонал" Тарас Чорновіл. Вони не виходять на сцену, але спілкуються з людьми. Осторонь стоїть дизайнера Ольга Навроцька.

"Коли вранці я прокинулась і побачила відео того, що робилось на Майдані, була в шоці. Я не могла повірити очам. Як можна було таке робити із беззахисними людьми. Це ж люди похилого віку, діти 96-го року народження. Це зроблено так підло. Цілий день не можу заспокоїтись, ходжу сюди саме через цих дітей. ЄС та політики не мають для мене ніякого значення. Я тут через людей. Як з нами могло таке трапитись, у мирній державі. Це побиття не можна залишати без уваги", - говорить Навроцька.

На території Михайлівського монастиря багато активістів. Вони роздають одяг – штани, светри, куртки. Біля входу на територію Михайлівського формують списки, хто може підтримати зібрання транспортом та житлом. Неподалік також роздають їжу та чай.

Автомобільний рух вулицею Володимирською та Михайлівського відкритий, активісти слідкують за тим, щоб новоприбулі не перебігали дорогу на червоне світло. Автомобілі безперервно сигналять на знак підтримки.

Станом на 22:00 активістів самооборони нараховують 1 200 осіб.

Зараз ви читаєте новину «Молодь з Михайлівської площі готують до нового нападу "Беркута"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

71

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути