пʼятниця, 29 лютого 2008 07:06

"Мобільна парковка" запрацює з квітня

Оплатити парковку через мобільник можна буде з 1 квітня.

Із 15 березня по 1 квітня комунальне підприємство "Київтранспарксервіс" на Бессарабській площі та на вул. Пушкінській, що в центрі, випробовуватиме нову систему. Із квітня вона працюватиме лише в центральній паркувальній зоні столиці. Там, де година коштує 7 грн.

Користуватися послугою всім містом можна буде з кінця 2008-го. Про це в середу на прес-конференції повідомила заступник мера Ірена Кільчицька, 39 років.

Стартовий пакет, що обслуговуватиме парковку, продаватимуть по 50 і 100 грн. Також за 5 грн треба придбати наклейку на лобове скло. Це ознака того, що водій оплачує стоянку з мобільника. Решту суми, 50 або 100 грн, переведуть на рахунок, з якого можна сплачувати за послуги. За два тижні пакети з наклейками продаватимуть у газетних кіосках і касах метро.

— Купивши картку, водій відправляє СМС на номер 516, реєструє  паркувальний номер. За номером мобільника закріпляють рахунок оплати за парковку. Поповнювати його можна, як і телефон, купуючи паркувальні картки по 50 чи 100 гривень, — пояснює Олена Поліщук, директорка "Київтранспарксервісу".

Заїхавши на парковку, водій відправлятиме есемеску, вказавши чотиризначний номер майданчика, який кріпитимуть під знаком "Місце для парковки", та держномер автівки. Виїжджаючи — СМС із літерою С на номер 516. У відповідь отримає повідомлення, де буде зазначено суму за послугу. Надіслати повідомлення коштуватиме 30 коп. Мерія переконує: за парковку сплачуватимуть із точністю до хвилини.

Столичних паркувальників масово не звільнятимуть. Частина перевірятиме спеціальними терміналами, чи сплатили водії за стоянку. Інші підуть працювати в евакуаційну службу.

Ті, кому важко набирати СМС, зможуть користуватися паркувальними талонами. Мерія хоче, аби до кінця року водії забули про готівку, сплачуючи за парковку.

Тиждень тому Олена Поліщук заявляла, що платити з мобільника можна буде вже з 1 березня.

Зараз ви читаєте новину «"Мобільна парковка" запрацює з квітня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути