Ексклюзиви
субота, 26 березня 2022 18:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Міноборони: ми не спостерігаємо відведення військ РФ від столиці

Міноборони: ми не спостерігаємо відведення військ РФ від столиці
Подекуди ворога відкинули від столиці більш як на 70 км. Фото: facebook.com/pressjfo.news

У Міністерстві оборони України спростували інформацію щодо того, що російські окупанти відступають від столиці.

Ми не спостерігаємо відведення російських військ від Києва, заявив на брифінгу 26 березня речник Міністерства оборони Олександр Мотузяник. Водночас він наголосив, що завдяки успішним контратакам Збройних сил, ворога справді зуміли відкинути в деяких районах Київської області.

"У зв'язку з тим, що збройні сили Росії зазнали величезних втрат у живій силі й техніці, враховуючи, що так званий бліцкриг російської армії в Україні фактично провалився, керівництво РФ намагається внести певні корективи. Не виключаємо спроб і підготовки до захоплення або оточення найважливіших адміністративних міст України", - сказав він.

Попри інформацію американських ЗМІ, що Київ більше не є головною ціллю окупантів, відводити свої війська від столиці Росія не поспішає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти обстріляли Боярку - поранили дитину

"Навпаки - ЗСУ у визначених районах проводять успішні операції. Як я вже наголошував, у деяких районах ворога відкинуто від Києва більше, ніж на 70 км. В окремих районах підрозділи збройних сил РФ перебувають на відстані 35 км. Вочевидь, керівництво Росії розуміє, що для того, аби захопити столицю, потрібна надзвичайно велика кількість особового складу і техніки, яку наразі РФ забезпечити не може. Але це не дає нам права у будь-який спосіб зменшити можливості оборони Києва", - підсумував Мотузяник.

Американське видання The Wall Street Journal із посиланням на американських чиновників писало, що Росія відкинула прагнення будь що узяти Київ і намагається змусити столицю здати південні та східні території.

Президент Росії Володимир Путін змінив тактику у війні проти України. Стратегія і тактика глави РФ – авіанальоти на великі міста: Маріуполь, Харків, Чернігів тощо. Єдина точка сили Путіна – це знищення міст

Бліцкриг РФ проти України провалився, ворог розуміє, що не захопить Київ. Головне його бажання - вціліти і дочекатися ротації, щоб поїхати з України і більше не повертатися.

Підпишіться на наш канал в Telegram. Інформуємо про ситуацію в країні.

Зараз ви читаєте новину «Міноборони: ми не спостерігаємо відведення військ РФ від столиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути