четвер, 01 березня 2012 19:40

Міністра МВС просять розслідувати покривання гральних салонів у Києві силовиками

Міністра МВС просять розслідувати покривання гральних салонів у Києві силовиками

Державна податкова адміністрація у місті Києві та столичне управління Міністерства внутрішніх справ відмовляються звітувати перед громадськістю стосовно їхньої боротьби з незаконним гральним бізнесом у Києві, повідомили Gazeta.ua у прес-службі громадської організації "Відкрите коло".

"Вже вкотре податківці й міліціонери, прикриваючись конфіденційністю, ігнорують суспільний інтерес в результатах роботи цих відомств у викоріненні тіньової економіки в столиці", - заявив голова "Відкритого кола" Микола Єременко.

За його словами, відповідаючи на питання стосовно незаконного функціонування гральних закладів м. Києва, столична міліція "перевершила навіть власні рекорди зухвалості й цинізму".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столичних силовиків закликали довести, що вони не "кришують" гральний бізнес

"Як стверджує київське МВС, гральних салонів у Києві взагалі немає, а незаконну діяльність цього виду здійснюють приватні особи. Відповідно, до суду подавати ні на кого", - відзначив Єременко.

Разом з тим, активіст додав, що столичний главк "спромігся повідомити, що за організацію грального бізнесу у Києві протягом 2011 року було порушено 102 кримінальні справи".

"Все чудово, ось тільки не розповіли правоохоронці, скільки ж справ було доведено до суду, адже, як відомо, "потрібні" томи можуть розслідуватися роками", - додав громадський діяч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столичну міліцію закликали не покривати майора МНС, який розстріляв бізнесмена

Як наслідок, "Відкрите коло" заявило, що відповіді державних органів щодо боротьби із гральним бізнесом у столиці України – "нахабний фарс, що наштовхує на підозри про їхню корупційну зацікавленість у збереженні наявного стану справ".

"У зв'язку з цим ми вимушені звернутися до голови ДПА України та міністра внутрішніх справ із закликом провести службове розслідування на тему можливого покривання гральних салонів податківцями та міліціонерами міста Києва", - відзначили в організації.

Зараз ви читаєте новину «Міністра МВС просять розслідувати покривання гральних салонів у Києві силовиками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути