середа, 20 квітня 2011 15:29

Мільярдерка стала секретарем Київради під свист меншості

Мільярдерка стала секретарем Київради під свист меншості

Депутата від "Громадського активу Києва" Галину Герегу обрано новим секретарем Київради.

За відповідне рішення проголосували 89 депутатів Київради.

Кандидатуру Гереги вніс столичний голова Леонід Черновецький, який вів засідання Київради.

Галина Герега зайшла у сесійну залу під руку з Олесем Довгим. У сесійну залу Київради також прийшла Оксана Білозір, з якою вони товаришують ще зі школи. З журналістами спілкуватися Герега відмовилась.

Голосування було таємним, тобто його результати не були показані на сесійному табло. Але кожен депутат на екрані свого робочого місця міг бачити процес голосування.

У фракції БЮТ вважають, що голосування відбулося з порушеннями. За регламентом, ця процедура має відбуватися абсолютно таємно і голосування має відбуватися бюлетенями. Після чого комісія мала підраховувати голоси.

Виступу Гереги, після обрання, заважав свист депутатів від Блоку Кличка і БЮТ. Вгамував їх Черновецький.

"Виступайте Галина Федорівна. Не звертайте на них уваги. Вам доведеться до цього звикати", - підтримав новообраного секретаря мер.

"Для мене честь бути обраною секретарем найбільшого органу місцевого самоврядування - Київради. Також це відповідальність перед вами, колегами. Обрання відбувається у не простий час - Київ починає долати фінансову кризу. Тому ми маємо відмовитися від політичних амбіцій та риторики, не ділитися на більшість та опозицію. Я, як новообраний секретар Київради, прослідкую за тим, щоб кожна фракція мала однакові права", - наголосила у своїй промові Герега.

Лідер ГАК Олександр Пабат заявив, що Герега ще з вчора зранку знала, що її оберуть секретарем Київради.

Зазначимо, що Галина Герега входить у Топ-100 найбагатших людей України за версією "Форбс Україна". Її статок оцінюється в $248 мільйонів (близько 1 мільярда 975 тисяч гривень), статок її чоловіка Олександра - в $279 мільйонів (близько 2 мільярдів 222 мільйонів гривень). Родині Гереги належить мережа гіпермаркетів "Епіцентр". Вона ніколи не працювала на держслужбі.

Як повідомлялося, 19 квітня, депутати Київської міськради відправили секретаря міськради Олеся Довгого у відставку.

Зараз ви читаєте новину «Мільярдерка стала секретарем Київради під свист меншості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути