середа, 06 квітня 2016 15:28

Мільйонери, злидарі та безхатьки з Київради оприлюднили свої статки

Найбагатшими депутатами Київради є забудовник Ваган Товмасян та екс-мер столиці Олександр Омельченко.

Про це свідчать оприлюднені декларації депутатів Київради, повідомляє громадський рух "Чесно".

"Очолив список багатіїв Київради забудовник Ваган Товмасян, з фракції "Батьківщина". У нього майже 50 мільйонів гривень. Випередив колишнього мера столиці Олександра Омельченка. Його статки - 43 550 790 грн. Третє місце в його колеги по фракції Романа Ярошенка — 28 124 972 грн", - розповідають активісти.

Цього року найбільше заробив Андрій Осадчук із "Самопомочі". До виборів працював директором з регуляторно-правового забезпечення компанії "Київстар". Торік звільнився. Роботодавець після звільнення виплатив йому майже 12 млн грн.

Друге місце після Осадчука посіла Ольга Веремеєнко, з "Батьківщини". Вона цьогоріч заробила 10 998 000 грн. на сімейному бізнесі - імпорті хімічної сировини.

Депутат "Самопомочі" Сергій Башлаков заробив 9 млн грн. Шість років тому він займав 143 місце в ТОП-200 найбагатших людей України. Займається ІТ-дистрибуцією, взуттєвим бізнесом.

Читайте також: Сім'я заступника Кличка володіє 29 квартирами та 8 будинками

Близько 20% депутатів не мають власного житла. Серед них мільйонери з "Солідарності" Ігор Опадчий та Олег Костюшко. Ні копійки не заробили Людмила Березницька з "Самопомочі" та "свободівець" Денис Попов. Олексій Новіков, якому приписують причетність до "Еліти-Центру" за 2015 рік не заробив жодної гривні. Живе виключно на кошти дружини.

"Найгірші справи у депутатів Марини Кочур, з "Батьківщини" та Володимира Бохняка зі "Свободи". У них і жити немає де, і доходи за межею бідності. Кочур розповіла, що мешкає у родичів. Продукти отримує передачами з Сумщини. Бохняк прожив минулий рік, завдяки підтримці родичів із західної України", - розповіли активісти.

Автор: громадський рух "Чесно"
 

Депутати працюють у Київраді на громадських засадах. Але щороку для виконання доручень виборців із бюджету Києва на їхню вимогу їм платять по 500 тис грн кожному.

Нагадаємо, Мер Києва Віталій Кличко задекларував 2 мільйони 625 тисяч 312 гривень доходів у 2015 році.

Зараз ви читаєте новину «Мільйонери, злидарі та безхатьки з Київради оприлюднили свої статки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути