середа, 15 травня 2013 23:18

Міліція попереджає киян про пік квартирних крадіжок у період відпусток

Міліція попереджає киян про пік квартирних крадіжок у період відпусток
Фото: yak-prosto.com

У час літніх відпусток у Києві у десятки разів збільшується кількість квартирних крадіжок. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив начальник прес-служби ГУ МВС України у м. Києві Ігор Михалко.

"Наближаються відпустки і така тематика, як квартирні крадіжки, у місті Києві набувають широкого значення. Збільшується в десятки разів кількість квартирних крадіжок. Ми хочемо, щоб кожен з киян убезпечив своє помешкання. У Києві десь близько півтора мільйона квартир. Це не рахуючи приватних будинків. Ми можемо вже проаналізувати кількість крадіжок, наприклад, за 2011 рік, 2012 рік. То ми можемо впевнено сказати, що саме у період літніх відпочинків припадає пік квартирних крадіжок", - наголосив він.

Михалко навів статистику, за якою у 2011 році у Києві було вчинено 3 тис. 294 крадіжки, тогоріч - 3 тис. 679. Він зазначив, що за два роки є певний ріст кількості квартирних пограбувань.

"Хочу наголосити на тому, що столична міліція розкриває близько 30 відсотків квартирних крадіжок. Хотілося б, аби розкривався більший відсоток. Є певні труднощі. Перше, більшість крадіжок скоюють люди, які приїжджають з інших регіонів. Київ – місто дуже велике. І всі потенційні зловмисники намагаються приїхати до столиці, щоб наживитися. Тому що люди мають власність, якісь квартири, автомобілі і т.д. І всі потенційні зловмисники, які проживають у регіонах, думають, що найбільше наживитися вони можуть у Києві. Тому це одна з причин, яка впливає на розкриття квартирних крадіжок. Наступна – це скоюють раніше судимі. Тобто громадяни, які не хочуть працювати і беруться за своє. На третьому місці по скоєнню крадіжок – жінки. І на останньому місці – повнолітні. Підлітки ще не працюють, але хочуть мати фінанси, щоб бути незалежними, виділитися серед однолітків", - зазначив він.

За його словами, більшість квартирних крадіжок відбуваються в час з 10.00 до 19.30. Тобто саме у той час, коли громадяни перебувають на роботі і у помешканні нікого немає. Найбільш гарячими днями для скоєння квартирних крадіжок є понеділок, вівторок, середа і четвер.

Зараз ви читаєте новину «Міліція попереджає киян про пік квартирних крадіжок у період відпусток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути