Ексклюзиви
понеділок, 01 серпня 2011 16:02

Мешканка багатоповерхівки знайшла щура у власній квартирі
7

Фото: ФОТО: Ольга Притула

У суботу, 30 липня Ольга Притула, мешканка будинку в Солом'янському районі столиці, знайшла в зливній каналізації власної квартири щура.

"Це було в суботу о 15.00. Я помила підлогу й хотіла воду вилити в унітаз. Попросила чоловіка перенести відро, бо воно було досить важке. Коли він вилив воду, ми почули, ніби щось хлюпнуло. Ми туди заглянули і звідти винирнув великий щур. Розумієте? І він почав шкрябатись по раковині! Потім ми почали зливати воду, але він не змивався. Коли ми брали Доместос чи хлорку, то він ховався в трубу, а коли змивали чисту воду, то знову винирював", - коментує Ольга Євгенівна.

Жінка з чоловіком намагались його змити водою, але після багатьох безрезультатних спроб, звернулися у відповідні органи: ЖКГ, службу допомоги мера киянам та МНС. У ЖКГ сказали чекати до понеділка, у службі допомоги записали звернення, а працівники МНС сказали, що незабаром приїдуть.

Проте оператор служби допомоги мера киянам зателефонувала в ЖКГ першою і викликала сантехніка. Той, побачивши гризуна, спочатку сказав, що зробити нічого не зможе, але потім, одягнувши великі рукавиці для прибирання, разом з чоловіком Ольги вийняв щура та виніс його надвір.

Це не перший випадок, коли мешканців 9-поверхового будинку за адресою вул. Олександра Горовиця, 5 турбують гризуни.

"Були вже схожі випадки. Є свідки в мене. Зі мною працює дівчина і вона, коли гуляє з дітьми, бачить, як ті пацюки вільно гуляють по парадному, - сказала Ольга Притула. - У нас один під'їзд і він знаходиться в антисанітарних умовах. Якщо ви прийдете, то самі побачите той сморід і сміттєпровід, і те все. І як бігають миші. Такі вони великі чорні, не прості, а справді великі".

У ЖКГ стверджують, що нещодавно проводили дератизацію (комплексні заходи знищення гризунів), а на питання, чому тоді в квартирі під номером 11 на 2-му поверсі з'явився щур, відповіли, що, "можливо, не всі гризуни були знищені" та що "в цій ситуації потрібно індивідуально обстежувати квартиру та каналізаційні шляхи".

На запитання ж, що робити у випадку, коли тварина вже потрапила до квартири, різні служби дають неоднозначні відповіді: хтось радить подавати заявки до ЖКГ та чекати декілька днів, хтось - самостійно спробувати позбутися небажаного гостя, а хтось - знайти на вулиці кота.

Зараз ви читаєте новину «Мешканка багатоповерхівки знайшла щура у власній квартирі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути