Ексклюзиви
середа, 24 травня 2017 16:50

Мер Києва запропонував Нацкомісії підтримати інвестпрограму "Євро-Реконструкції"

Мер Києва запропонував Нацкомісії підтримати інвестпрограму "Євро-Реконструкції"
Мер Києва Віталій Кличко сказав, що міська держадміністрація спільно з представниками громадськості будуть контролювати хід виконання робіт на Дарницькій ТЕЦ

"Реконструкція газоочисного обладнання котлоагрегатів на Дарницькій ТЕЦ дозволить поліпшити екологічну ситуацію на лівому березі Києва. Тому я звернувся до Національної комісії, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), з проханням підтримати на черговому засіданні, 25 травня, інвестиційну програму ТОВ "Євро-Реконструкції" для такої реконструкції", - заявив мер Києва Віталій Кличко.

"Ми розуміємо, наскільки гострим є питання екології для киян, які проживають поряд з Дарницькою ТЕЦ. Мешканці прилеглих будинків особливо стурбовані роботою золошлаковідвалу, що в народі носить назву озеро "гарячка", та негативними наслідками його роботи для навколишнього середовища. Міська влада підтримує ініціативу змінити систему видалення твердих відходів спалювання вугілля на сучаснішу аби поліпшити екологічну ситуацію в Дарницькому районі столиці. Підкреслю: дуже важливо, що виконання зазначених робіт не призведе до збільшення тарифу ані на теплову, ані на електричну енергію для споживачів", – зазначив міський голова.

Віталій Кличко зауважив, що міська держадміністрація спільно з представниками громадськості контролюватимуть хід виконання робіт на Дарницькій ТЕЦ та дотримання технічних вимог.

"Я також наголошую, що "Євро-Реконструкція" має вжити всіх заходів заради безпечного функціонування "гарячки", доки об'єкт не буде рекультивований. Це особливо важливо в спекотний період, щоб пил та інші забруднювальні речовини не потрапляли на територію житлових масивів", – підкреслив мер Києва.

Довідково. Дарницька ТЕЦ працює з 1954 року і опалює майже десяту частину всієї житлової площі Києва. Основним проектним паливом є антрацитовий штиб. Також можливе використання природного газу і мазуту. Завдяки можливості спалювати вугілля, 300 тисяч жителів Дніпровського і Дарницького районів міста Києва сплачують за тепло і гарячу воду суттєво менше, ніж більшість інших киян. Наявність у межах міста власного потужного виробника електроенергії є гарантією стабільності всієї системи електропостачання Києва.

Відповідно до плану дій, після поетапного встановлення сучасних електрофільтрів на кожному котлоагрегаті теплоелектроцентралі, шлаки в сухому вигляді залишатимуться на території станції для подальшого використання в будівельній галузі. Надалі припиниться використання дніпровської води для транспортування відходів в "гарячку", а саму територію золошлаковідвалу можна буде рекультивувати, звільнивши її від вугільної золи, що накопичувалася там понад півстоліття.

Повна поетапна модернізація системи газоочистки відбудеться протягом найближчих 5 років. Це пов'язано із технологічною можливістю повністю відключати на час ремонту лише один котел на рік.

Зараз ви читаєте новину «Мер Києва запропонував Нацкомісії підтримати інвестпрограму "Євро-Реконструкції"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути