Ексклюзиви
понеділок, 07 жовтня 2024 16:45

Мати столичного депутата купила Range Rover за 65 тис. грн

Мати столичного депутата купила Range Rover за 65 тис. грн
Ігор Опадчий обирався до Київської міської ради за списком партії "УДАР Віталія Кличка". Фото: Facebook-сторінка

У матері депутата Київської міської ради від партії "УДАР Віталія Кличка" Ігоря Опадчого конфіскують позашляховик Range Rover.

Про це повідомила "Українська правда".

7 жовтня Київська міська прокуратура повідомила, що матір депутата за допомогою його помічника-консультанта у 2022 році придбала у юридичної особи Range Rover Sport 2020 року випуску за 65 тис. грн.

При цьому, у декларації за 2023 рік депутат зазначив користування машиною, вказавши її вартість у понад 2,3 млн грн.

Дослідивши матеріали справи, суд визнав придбання автомобіля за значно заниженою ціною подарунком близькій особі депутата, що заборонено законом "Про запобігання корупції", повідомила прокуратура.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Балерина на мільярд і родичі-підрядники: журналісти випустили другу серію розслідування про директора Київського метрополітену

Шевченківський районний суд міста Києва визнав депутата винним у вчиненні адмінпорушення і наклав на нього штраф у розмірі 2 550 грн із конфіскацією подарунка – Range Rover Sport.

Київський апеляційний суд залишив у силі рішення суду першої інстанції.

Опадчий заявив, що рішення оскаржуватимуть у Європейському суді з прав людини.

За словами депутата, його мати була орендарем згаданого авто. Ним також користувалась дружина депутата. У лютому 2022 року дружина потрапила в ДТП на цьому авто. Після цього компанія-власник машини запропонувала орендарю купити "залишки від авто" за 65 тисяч гривень. І відповідно його мати у 2022 році купила ці "залишки від авто після ДТП, фактично це кузов і двигун". Упродовж того ж 2022 року цей автомобіль відремонтували, пише УП.

Опадчий сказав, що після цього мати і на нього, і на його дружину виписала доручення на користування машиною, "оскільки могла бути необхідність користування цим авто, чи необхідність перетинати кордон". Депутат сказав, що машиною "користувались лише мати і дружина".

УП повідомляє, що депутат показав їм консультаційний висновок від спеціаліста в оцінці майна, де мінімальна вартість пошкодженого авто вказана на рівні 58,9 тис. грн.

"Готуємо скаргу у ЄСПЛ, бо лише зараз отримали рішення суду і побачили, що у ньому", - заявив депутат.

1 жовтня Кабінет міністрів ухвалив постанову щодо процедури комісійної торгівлі транспортними засобами. Йдеться, зокрема про обов'язкове подання документа, що підтверджує вартість транспортного засобу, для укладання договору купівлі-продажу.

Заступник міністра внутрішніх справ Богдан Драп'ятий розповів про випадок, коли нещодавно був зареєстрований автомобіль Tesla Model 3 2022 року випуску за 10 тис. грн. Водночас реальна середня ринкова вартість такого авто становить 917 083 грн.

Зараз ви читаєте новину «Мати столичного депутата купила Range Rover за 65 тис. грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути