Ексклюзиви
пʼятниця, 28 лютого 2020 16:44

Коронавірус: у яких лікарнях Києва прийматимуть інфікованих

Коронавірус: у яких лікарнях Києва прийматимуть інфікованих
У Києві визначили лікарні, де підготовані бокси в інфекційних відділеннях, що зможуть приймати людей на карантин і лікування. Фото:pixabay.com

Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що в Києві визначили лікарні, де підготовано бокси в інфекційних відділеннях, що зможуть приймати людей на карантин і лікування в разі можливого розповсюдження коронавірусу.

Про це повідомила пресслужба Київської міської державної адміністрації.

"Ви бачите, яка ситуація і наскільки схвильовані українці щодо можливого розповсюдження коронавірусу. У столиці і в країні випадків захворювань не зареєстровано. Але ми повинні бути готові до того, якщо таке станеться. У Києві визначено лікарні, де підготовано бокси в інфекційних відділеннях, що зможуть приймати людей на карантин і лікування", – заявив Кличко.

Бази облаштовано в медичних центрах, персонал яких підготовано до різного виду епідемій. Це інфекційні відділення в таких закладах: Олександрівська клінічна лікарня, Київська міська лікарня №4, Київська клінічна лікарня №9, міські дитячі клінічні лікарні №1 та №2, міська дитяча інфекційна лікарня, Київський міський центр репродуктивної та перинатальної медицини. Усього розгорнуто 482 ліжка, із них для дорослих – 237 ліжок, для дітей – 200 і 45 – для вагітних. У структурі інфекційних відділень передбачено 78 боксів. Реанімаційні ліжка інфекційних відділень медзакладів забезпечено апаратами штучної вентиляції легень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як не заразитися коронавірусом. РНБО назвала головні правила

"У всіх цих лікарнях є необхідний запас засобів індивідуального захисту, витратних матеріалів, дезінфекційних засобів, необхідних для надання медичної допомоги. Підготовлено дві спеціалізовані бригади екстреної медичної допомоги для транспортування осіб із підозрою на коронавірус. Також усі "швидкі" двічі на день дезінфікують. У разі необхідності це будуть робити тричі на добу", – наголосив Кличко.

Також влада Києва закупить експрес-тести для аеропорту "Бориспіль". Вони зможуть визначати наявність вірусу в пасажирів із підозрою на хворобу.

Громадський транспорт Києва дезінфікують у посиленому режимі у зв'язку з високою захворюваністю на грип у столиці, йдеться в повідомленні Київпастрансу. Поручні, ручки, підлокітники і підлогу в рухомому складі обробляють спеціальним розчином, а в метрополітені всі поверхні в потягах знезаражують утричі частіше, ніж належить у зимовий період.

Зараз ви читаєте новину «Коронавірус: у яких лікарнях Києва прийматимуть інфікованих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути