середа, 08 грудня 2021 13:04

Концерт-хол Roshen потрапив у топ 10 проєктів, які змінять обличчя Києва

 

У першій п'ятірці важливих столичних проєктів, які суттєво покращать вигляд міста, експерти назвали концерт-хол Roshen на Відрадному. Про це йдеться у статті НВ "Яким буде Київ за десять років. 10 проєктів, які вже почали втілювати у життя — і це не лише метро на Троєщину".

Автори статті обрали найбільш знакові для розвитку Києва проєкти та обговорили з експертами, архітекторами, забудовниками та урбаністами, яким саме стане місто за 10 років.

"Києву бракує концертних майданчиків. Виступи проводяться у Палаці Україна чи Жовтневому палаці, які вже застаріли", - зазначає Анна Іскіердо, креативний директор AIMM.

"Сучасних концертних залів, які б привертали увагу своєю архітектурою, немає. Такі об'єкти є точкою тяжіння для туристів і візитівкою міста. Чому КВЦ Парковий такий популярний? Тому що це сучасна будівля, де можна проводити різні заходи", — зазначає вона.

Експерти впевнені, що саме тому новий концертний зал користуватиметься попитом.
Проєкт будівництва концерт-холу світового рівня у Києві реалізує корпорація Roshen. Відомо, що компанія вже інвестувала в купівлю будівлі палацу культури ім. Корольова 66 млн грн.

Roshen планує знести існуючу будівлю площею 5,8 тис. кв. м та побудувати на її місці новий об'єкт. У приміщенні з'явиться акустична концертна зала на 1,8 тис. глядачів при класичній посадці, яка при трансформації партеру в майданчик без сидінь зможе вміщувати 2,7 тис. глядачів. Ще один окремий камерний зал матиме 450 місць. З'явиться інфраструктура для репетицій музикантів та хорів. У будівлі планують проводити до 250 заходів на рік.

Сама будівля палацу культури була зведена ще в 1984 році. Експерти зазначають, що певний час він був популярним для проведення концертів та громадських заходів. Однак зараз перебуває у занедбаному стані.

Київська міськдержадміністрація (КМДА) дозволила Roshen розпочати на цьому місці роботи, надавши компанії містобудівні умови та обмеження — цілий комплекс показників, у яких зазначено вимоги до поверховості, щільності забудови ділянки, "червоних ліній".

Реконструкцією концертного залу може зайнятися знамените архітектурне бюро Snøhetta, яке виграло архітектурний конкурс. Бюро відоме своїми проєктами по всьому світу: новою Олександрійською бібліотекою в Єгипті, оперним театром в Осло та павільйонами Національного меморіального музею 11 вересня у Нью-Йорку.

Концерт-хол продовжить низку масштабних проєктів, які вже реалізовані командою Порошенка – це і найбільший у світі річковий світло-музичний фонтан Рошен у Вінниці, створення центру Анни Київської у Франції, підтримка археологічних досліджень на місці поховання короля Данила Галицького у Польщі, будівництво єдиного за часів незалежності Театру на Подолі, зоопарк у Черкасах, Roshen Winter Village і традиційні зимові ковзанки у різних містах України.

Зараз ви читаєте новину «Концерт-хол Roshen потрапив у топ 10 проєктів, які змінять обличчя Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути