середа, 18 серпня 2021 13:25

Кімнати для шуб, сигарні клуби та зимовий сад із озерами на даху — чим вражають українські забудовники
5

 

Якщо років із десять тому інвестори раділи вже з того, що у житловому комплексі буде місце під автомобіль, якийсь дитячий майданчик та консьєржка. Зараз це просто мастхев будь-якого проєкту. Як мінімум повинні бути магазини та кав'ярні, дитячий садок чи ігрова кімната, спортивні майданчики, зелені зони та зарядка для електрокарів. Нікого не здивуєш підземним паркінгом, власним парком із фонтанами чи велодоріжками, навіть конференц-залом. Станом на серпень 2021 року лише у Києві пропонують придбати житло відділи продажів майже двох сотень ЖК, що продовжують зводитися у столиці. Про це свідчать дані пошуковика надійних новобудов Bild.ua. Конкуренція велика, тому аби зацікавити покупців, забудовники змагаються у тому, хто запропонує найкращі фішки.

  На даху новобудови у Печерському районі відкриють музей Майбутнього
На даху новобудови у Печерському районі відкриють музей Майбутнього

  Житловий комплекс на Лук’янівці патрулюватиме дрон
Житловий комплекс на Лук’янівці патрулюватиме дрон

"Якщо говорити про житло класу економ та комфорт, то тут можна знайти новобудови, де облаштовують лобі із камінами, лапомийками для домашніх улюбленців, куточками буккросингу. З'являються такі сучасні простори як коворкінг чи мама-hub. У дворах пропонують зони BBQ, дизайнерські дитячі майданчики із альпійськими гірками та мотузковими парками. Більше дбають про безпеку. Серед новацій домофони із системою розпізнавання обличчя чи датчики "антипотоп" у квартирах. З-поміж проєктів бізнес- та преміумкласу забудовники розділяються на тих, хто робить ставку на класичні атрибути вишуканого життя. Це і камера зберігання для хутряних виробів зі спеціальним освітленням та кліматичним режимом, і сигарні клуби, і винні льохи, і окремі приміщення для водіїв та охорони, і послуги швейцарів, і власні кінозали та басейни. В одній із найдорожчих новобудов на Печерську до послуг мешканців буде вертолітний майданчик, СПА-центр, зал для сквошу, 8-ступенева система очищення води, клінінговий сервіс, кейтеринг тощо. Для обслуговуючого персоналу там передбачені окремі ліфти. А є девелопери, які слідкують за сучасними тенденціями та новими технологіями. Так один із комплексів зводиться в рамках інноваційного парку. Двір патрулюватиме дрон, запланована інтелектуальна система розпізнавання машин, кнопка швидкого реагування, захищений від кібератак інтернет. Тенденція останніх років — облаштування зон відпочинку на стилобатах чи терасах. Наприклад, у центрі зводять проєкт, де на дахах хмарочосів розмістяться парк зі штучним озером та зимовим садом, ресторан і музей Майбутнього. І це на додачу до лайфстайл-курорта з критим басейном, зоною СПА, саунами, хамамом та соляною кімнатою", — зазначає експерт Bild.ua.

  Візуалізація ЖК на Печерську, на даху якого розміститься вертолітний майданчик
Візуалізація ЖК на Печерську, на даху якого розміститься вертолітний майданчик

Ще один цікавий житловий комплекс у Печерському районі, продовжує фахівець, поки що у проєкті. Забудовник гучно анонсував, що будівля стане знаковою для Києва. Окрім незвичних віконних отворів овальної форми та мармурових фасадів, там обіцяють зробити унікальний для країн Європи вертикальний сад, а на даху розмістити 25-метровий басейн із морською водою та ресторан.

  Проєкт новобудови із вертикальним озелененням, яку планують побудувати недалеко від станції метро «Дружби народів»
Проєкт новобудови із вертикальним озелененням, яку планують побудувати недалеко від станції метро «Дружби народів»

Зараз ви читаєте новину «Кімнати для шуб, сигарні клуби та зимовий сад із озерами на даху — чим вражають українські забудовники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути