понеділок, 08 жовтня 2018 21:03

Коли знесуть Шулявський міст

Коли знесуть Шулявський міст
Ремонт Шулявського шляхопроводу триватиме 1,5 роки. ФОТО: Вечірній Київ

Столичний Шулявський шляхопровід знесуть 3-4 листопада.

"Звичайно, в перші дні буде пекло на дорогах, але, сподіваємось, не довго. Зараз розставлятимуть дорожні знаки й нові світлофори для об'їзду транспортом будівельної зони. Переобладнали вже контактну мережу для тролейбусів. Машини поїдуть по вулицях Нестерова, Цедика, Гарматній та Виборзькій", - розповів головний інженер КП "Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд Києва" Олександр Здольник "Вечірньому Києву".

За його словами, під час робіт проспект Перемоги не перекриватимуть для транспорту повністю, тільки частково обмежать рух по одній смузі. Обов'язково працюватимемо вночі, додав Здольник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На в'їзді до Києва збудують нові розв'язки

27 лютого 2017 року в Києві обвалилася частина мосту на Шулявському шляхопроводі. Його звели 1964-го. Міст лагодили два місяці. 21 квітня звідти впали бетонні частини конструкції і пошкодили два автомобілі. Тоді в мерії заявили про капітальну реконструкцію. Поза конкурсом з-поміж усіх варіантів обрали проект "неповного чотирилисника".

Кияни створили громадську організацію "Шулявський шлях" і подають до суду на Київську міськдержадміністрацію, вимагаючи скасувати реконструкцію Шулявської розв'язки за проектом неповного чотирилисника. Його вартість становить 830 млн грн і передбачає знесення 5-го цеху заводу "Більшовик". Окрім цього проекту, розглядались варіанти китайської компанії CRBC та трирівнева розв'язка від київського інженера Віктора Петрука. Її вартість - 756 млн грн. Кияни двічі збирали по 10 тисяч голосів на сайті петицій Київради щодо проведення конкурсу з незалежним журі, однак розгляду петиції так і не домоглися.

Водночас, повідомив Олександр Здольник, звести розв'язку за проектом Петрука проблематично через метрополітен: "Палі треба було б занурювати на відстані 2-3 метрів від ескалаторів станції й впритул до вестибюлю".

Зараз ви читаєте новину «Коли знесуть Шулявський міст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути