вівторок, 02 жовтня 2018 11:04

Коли у Києві з'явиться гаряча вода

Коли у Києві з'явиться гаряча вода
Гаряча вода може з'явитися разом з початком опалювального періоду. Фото: Укрінформ

У Києві близько 3 тис. будинків залишаються без гарячої води. Вона може з'явитися за тиждень або із початком опалювального періоду.

Київтеплоенерго, яке забезпечує киян гарячою водою та опаленням, через суперечки навколо старих боргів не може укласти новий договір на поставку газу з НАК "Нафтогаз". Наприкінці літа чиновники прогнозували, що його підпишуть до середини вересня. Однак цього досі не сталося, передає Сегодня.

"Сподіваємося, що протягом декількох днів угоду підпишуть. Мінфін вже частково виділив гроші для вирішення питання з боргами. Однак після того, як відновиться подача газу на котельні, потрібно буде кілька днів, щоб прогріти системи", - каже радник заступника голови КМДА Юлія Грамотна.

Є інша думка — гаряча вода може з'явитися разом із опаленням.

Минулого року в школах тепло підключили 7 жовтня. У будинках - 16. Дата початку опалювального періоду цьогоріч ще невідома. Вона залежить від погоди. Батареї включають, коли середньодобова температура повітря на вулиці протягом 3 днів не буде перевищувати +8°С.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки заборгували українці за комунальні послуги

"У рамках підготовки до опалювального сезону ліквідували понад 5 тис. аварій і замінили 24 км пошкоджених тепломереж. Найбільше в Печерському, Шевченківському, Подільському та Оболонському районах. У Київтеплоенерго готуються ліквідувати велику кількість поривів, коли по трубах, нарешті, піде теплоносій", - наголосив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв.

Щоправда, прем'єр Володимир Гройсман пообіцяв, що гарячу воду киянам дадуть до п'ятниці, 5 жовтня.

Нафтогаз відмовився постачати газ КП "Київтеплоенерго". Його попередник - компанія "Київенерго" - заборгувала Нафтогазу 5 млрд грн. 29 серпня прем'єр-міністр Володимир Гройсман пообіцяв, що 729,5 млн грн боргу погасить Кабмін. Решту заборгованості виплатить Київ.

Зараз ви читаєте новину «Коли у Києві з'явиться гаряча вода». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути