неділя, 29 серпня 2021 14:01

Кличко відкрив Меморіал пам'яті загиблим киянам-учасникам АТО
5

Віталій Кличко вшанував пам'ять загиблих українських воїнів.
Фото: kyivcity.gov.ua
Віталій Кличко вшанував пам'ять загиблих українських воїнів.
У церемонії відкриття Меморіалу взяли участь матері та дружини полеглих героїв-киян, ветерани російсько-української війни, представники міської влади.
Віталій Кличко вшанував пам'ять загиблих українських воїнів.
Віталій Кличко вшанував пам'ять загиблих українських воїнів.

Мер Києва Віталій Кличко вшанував пам'ять полеглих захисників України в російсько-українській війни. Він поклав квіти до Стіни пам'яті біля Михайлівського собору.

Про це йдеться на сайті київського міського голови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський посмертно дав звання Героя України двом українським воїнам

Пізніше Кличко взяв участь у церемонії відкриття Меморіалу пам'яті загиблим киянам-учасникам АТО/ООС, що звели на розі вулиці Грушевського та Петрівської алеї.

"Сьогодні, 29-го серпня – трагічна дата в новітній історії України. В цей день, 7 років тому, частини збройних сил Росії, що вторглися до України, обстріляли коридор, яким виходили українські бійці з Іловайську. Іловайський котел став пеклом і символом підступності агресора. А також – символом героїзму українських захисників. Сьогодні ми згадуємо наших героїв і вшановуємо їх пам'ять та їх подвиг. І сьогодні ми відкриваємо Меморіал, зведений на честь киян, які загинули за свободу України, за її європейське майбутнє", - прокоментував Кличко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський, Шмигаль і Разумков прийшли до Стіни пам'яті

Також він нагадав, що майже 32 тис. киян пройшли через війну на Донбасі. Мер запропонував вшанувати пам'ять загиблих воїнів хвилиною мовчання.

29 серпня відзначається День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави.

Саме на ці серпневі дні 2014 року припав пік Іловайської трагедії, коли в результаті протистояння російським військам українські збройні підрозділи потрапили у вороже оточення.

Символікою цього дня є квітка соняшника, адже в серпні 2014 року на полях саме із цією рослиною полягло багато українських воїнів.

Зараз ви читаєте новину «Кличко відкрив Меморіал пам'яті загиблим киянам-учасникам АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути