четвер, 09 грудня 2021 19:09

Кличко розповів особливості ухваленого бюджету Києва на 2022 рік

Кличко розповів особливості ухваленого бюджету Києва на 2022 рік
Основний фінансовий документ столиці – збалансований та соціально спрямований. Фото: kmr.gov.ua/uk

Київрада ухвалила бюджет столиці на 2022 рік, за нього проголосували представники всіх фракцій – 108 депутатів.

Про це повідомляє офіційний сайт Київради. Лідер "УДАРу", мер Києва Віталій Кличко наголосив, що основні видатки з бюджету підуть на соціально-культурну сферу.

"Основний фінансовий документ столиці – збалансований та соціально спрямований. Щоб Київ розвивався і втілював зміни, підтримував сфери, що потребують особливої уваги. І ставав привабливою європейською столицею. Основні видатки бюджету столиці на 2022-й, як і в попередні роки, складають видатки на соціально-культурну сферу. Їх сукупна частка у структурі загального фонду складе понад 50%", – сказав Кличко.

Директор Департаменту фінансів Володимир Репік зазначив, що дохідна частина бюджету складе 69 мільярдів гривень.

"До бюджету міста Києва планується отримати доходів у сумі 69 млрд грн, у тому числі субвенції та дотація з державного бюджету 8,9 млрд грн. Доходи загального фонду бюджету міста (без врахування трансфертів із державного бюджету) заплановані в сумі 62,5 млрд грн, що на 2,3 млрд грн більше планових показників 2021 року. Доходи спеціального фонду – 6,5 млрд грн, що на 0,3 млн грн більше планових показників 2021 року", – розповів Репік.

Згідно з документом, видатки складають 67 млрд грн. У тому числі видатки загального фонду становлять 49,038 млрд грн та видатки спеціального фонду – 18,04 млрд грн.

"Безпрецедентну цифру закладаємо на наступний рік на розвиток освіти у столиці – 26,4 млрд грн, це понад 39% видатків бюджету. На транспорт, дорожнє господарство та зв'язок плануємо спрямувати 12,9 млрд грн. Галузь ЖКГ, соціальний захист та охорона здоров'я будуть фінансуватися у 2022 році приблизно на однаковому рівні – понад 8% видатків столичного бюджету. Зокрема у галузі ЖКГ заплановано видатки на Комплексну цільову програму з підвищення енергоефективності та розвитку житлово-комунальної інфраструктури міста Києва на 2021-2025 роки та комплексну цільову програму екологічного благополуччя міста Києва", – підкреслив Репік.

Зараз ви читаєте новину «Кличко розповів особливості ухваленого бюджету Києва на 2022 рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути