вівторок, 09 січня 2018 15:10

Київська адміністрація планує переїхати з Хрещатика в елітний бізнес-центр

Київська адміністрація планує переїхати з Хрещатика в елітний бізнес-центр
КМДА хочуть перенести з Хрещатика. Фото: "kmr.gov.ua"

Київська міськрада і міськдержадміністрація та інші муніципальні, центральні органи влади можуть переїхати з Хрещатика, 36 та інших займаних ними приміщень в центрі столиці в бізнес-центр (БЦ) з двох 27-поверхових веж класу "А" на перетині просп. Перемоги та Повітрофлотського.

Про це заявив гендиректор Київського інвестиційного агентства (КІА) Олег Містюк в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна", пише "БізнесЦензор".

Після переведення 26 департаментів КМДА з центру міста дозволить продати, реконструювати або здати в оренду близько 160 тис. м² муніципальної нерухомості в центрі Києва, розповів чиновник.

"Зараз власником недобудованого БЦ є виходець з KDD Group. Проект повністю закредитований державним Укрексімбанком. Ми вийшли на фінальну крапку в переговорах з власником і банком за комерційними умовами щодо фінансування добудови будівлі. Нам не вистачає тільки рішення Київради , яке дозволить підписати контракт на $370 млн", - зазначив Містюк.

Отримано попередню згоду Мінфіну закладати в бюджет міністерств відповідну статтю, що дозволяє їм орендувати офіси там, де вони вважають за потрібне, додав глава КВУ.

"Ми, зі свого боку, зробимо дисконт у нашому новому будинку. Вже є попередня комунікація з кількома міністерствами, що вони вважали за краще б сидіти в бізнес-центрі класу "А" і ефективно взаємодіяти між собою", - сказав гендиректор КІА.

Загальна площа нової будівлі становить 260 тис. м², орендна - 179 тис. м², тоді як потреби муніципалітету оцінюються в 40 тис. м², повідомив Містюк.

"Місто є одним з кращих позичальників. Укрексімбанк дуже зацікавлений у такому сценарії вирішення проблеми недобудов: адже місто не тільки підбере під себе об'єкт, але і вирішить питання з наповнюваністю", - зазначив гендиректор.

Загалом місто володіє близько 10,5 млн м² нерухомості, з яких значна частина - соціальні об'єкти: лікарні, школи, садочки, проте близько 1-2 млн м² потенційно можуть бути звільнені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зростання квартплати і відмова від Київенерго: експерт назвав основні здобутки і прорахунки київської влади

Київська міськдержадміністрація оголосила конкурс на залучення інвесторів з облаштування зупинок громадського транспорту в Києві. Конкурсну документацію видаватимуть до 21 січня 2018 року.

Зараз ви читаєте новину «Київська адміністрація планує переїхати з Хрещатика в елітний бізнес-центр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути