Ексклюзиви
понеділок, 04 квітня 2022 14:02

Київщина оговтується від окупації: розповіли про ситуацію в регіоні

Київщина оговтується від окупації: розповіли про ситуацію в регіоні
Славутич має потребу в продуктах харчування, пальному та медикаментах. Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

На Київщині у звільнених від російського окупанта населених пунктах триває зачищення та розмінування.

Упродовж доби рятувальники виявили 4886 вибухонебезпечних предметів, повідомила в понеділок Київська обласна військова адміністрація. Завозять гуманітарну допомогу.

"Після закінчення зачищення та розмінування комунальні служби почнуть відновлювати критичну інфраструктуру. Зараз працює спеціальна обласна моніторингова група, яка фіксує наслідки агресії РФ і знищення цивільної інфраструктури", - заявив очільник КОВА Олександр Павлюк у Telegram.

Ситуація у Вишгородському районі напружена, але контрольована. Триває робота з укріплення обороноздатності району. В Іванківській, Димерській і Поліській громадах - гуманітарна катастрофа, немає зв'язку, електропостачання, харчів і ліків. Нормалізують ситуацію в громадах, відновлюють інфраструктуру. Славутич має потребу в харчових продуктах, пальному й медикаментах.

Ситуація в Обухівському, Бориспільському, Білоцерківському та Фастівському районах контрольована. Триває робота з приймання, зберігання та направлення гуманітарних вантажів. Налагоджений дистанційний освітній процес. Підприємства агропромислового комплексу проводять весняно-польові роботи. Сили оборони - у підвищеній боєготовності.

У громадах Бучанського району, що перебували під російською окупацією, також тривають роботи з розмінування, відновлення критичної інфраструктури - газо-, електропостачання, зв'язку, направляють гуманітарну допомогу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Макрон відреагував на звірства росіян на Київщині

Територія Броварського району повністю контрольована. В окремих населених пунктах через бойові дії пошкоджень зазнала інфраструктура й житловий фонд. Зокрема це території Великодимерської, Калитянської та Баришівської громад.

"Оцінили пошкодження магістрального газопроводу "Дашава - Київ - Брянськ". Після певних ремонтних робіт відновлять газопостачання до населених пунктів. У Калитянській ОТГ триває робота з відновлення інфраструктурних об`єктів і житлових будинків", - ідеться в повідомленні.

У Бучі російські окупанти вбили мирне населення. Людям стріляли в потилиці, убивали сім'ями. Місто було в окупації рашистів майже місяць, тепер Бучу взяли під контроль українські воїни. З території Київщини вивезли 410 тіл убитих мирних мешканців.

Президент Володимир Зеленський назвав росіян виродками й звернувся до матерів окупантів, показавши фото вбитих.

Велика Британія посилить санкції проти РФ і посилить військову допомогу Україні після підлих нападів рашистів на населення в Ірпені та Бучі.

Зараз ви читаєте новину «Київщина оговтується від окупації: розповіли про ситуацію в регіоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути