вівторок, 21 січня 2020 17:40

Київрада погодила нові назви вулиць

Київрада погодила нові назви вулиць

Постійна комісія Київської міської ради погодила нові назви деяких вулиць і скверів міста. Тепер питання про перейменування мають розглянути на пленарному засіданні.

Зокрема, у Дніпровському районі планують перейменувати: вулицю Олександра Бойченка на вулицю Анатолія Солов'яненка; вулицю Пожарського на вулицю Дмитра Багалія; вулицю Мініна на вулицю Олександра Лазаревського, повідомлє пресслужба Київради.

Вулицю Курнатовського у Дніпровському та Деснянському районах пропонують перейменувати на вулицю Остафія Дашкевича, а вулицю Московську у Солом'янському та Голосіївському районах - на вулицю Григорія Гуляницького.

Дві вулиці у Святошинському районі можуть отримати нові назви: вулиця Костюка може стати вулицею Професора Ейхельмана, вулиця Павленка - вулицею Христини Сушко; а провулок Павленка може дістати назву "Мовчунівський".

Перейменувати у Солом'янському районі пропонується: вулицю Молодогвардійську - на вулицю Володимира Сікевича; вулицю Петра Заломова на вулицю Феофіла Яновського.

У Дарницькому районі пропонується перейменувати вулицю Сормовську на честь Ісмаїла Гаспринського; у Шевченківському - вулицю Цулукідзе на вулицю Наталі Забіли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У столиці обшукують популярні магазини взуття

Також у Шевченківському районі може з'явитися провулок імені британського журналіста Гарета Джонса (зараз провулок Проєктний 13120) - одного із перших західних кореспондентів, які своїми публікаціями намагалися донести світові правду про Голодомор в Україні у 1932-1933 роках.

Окрім того, вулиця Проєктна 13118, що у Святошинському районі, може отримати ім'я Олеся Бердника - члена-засновника Української Гельсінської групи, письменника-фантаста. А площа між вулицями Євгена Сверстюка та Раїси Окіпної у Дніпровському районі може стати площею Сергія Набоки - це український журналіст, правозахисник та дисидент.

Комісія із самоврядування також підтримала нові назви для деяких зелених зон. Зокрема, у Шевченківському районі сквер на розі вулиць Зоологічної та Дегтярівської може отримати ім'я "Мюнхенський", а сквер на перехресті вулиці Січових Стрільців та непарної сторони вулиці В'ячеслава Чорновола можуть назвати ім'ям Мусліма Магомаєва.

Пропонують також перейменувати парк імені Миколи Островського у Солом'янському районі в парк імені Миколи Зерова.

Дві київські вулиці перейменують на честь кримськотатарських діячів.

На засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань культури, туризму та інформаційної політики 15 січня, депутати підтримали пропозиції Меджлісу кримськотатарського народу та Кримського Дому, щодо перейменування.

Зараз ви читаєте новину «Київрада погодила нові назви вулиць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути