Ексклюзиви
пʼятниця, 04 січня 2008 07:14

Київрада перетворила "Жуляни" на ЗАТ

Київрада реорганізувала комунальне підприємство "Міжнародний аеропорт "Жуляни" в закрите акціонерне товариство. За це рішення проголосував 61 депутат на останньому в 2007 році засіданні Київради — 27 грудня.

Пропозицію вніс "з голосу" представник депутатської групи "Єдність" Андрій Пічкуров, 34 роки.

— Аеропорт буде реорганізовано за умови збереження в комунальній власності не менш як 51 відсотка ЗАТу, — каже він. Хто майбутній власник решти 49% акцій, Пічкуров не уточнив.

За кілька хвилин після голосування голова бюджетної комісії "нашоукраїнець" Володимир Присяжнюк, 54 роки, запропонував колегам скасувати ухвалене рішення.

Потому керівник фракції "Громадський актив Києва" Олександр Пабат, 33 роки, висунув ультиматум. Мовляв, якщо депутати повторно голосуватимуть по Жулянах, він пропонуватиме повернутися до інших питань, які ухвалили "з голосу".

— Я вважаю, будь-яка структура повинна приносити міському бюджету прибутки, а не жити на дотації. На базі збиткового комунального підприємства створено акціонерне товариство. Контрольний пакет у ньому належить державі, решта приноситиме доходи бюджету Києва, — пояснює "ГПУ" свою точку зору Пабат.

Депутатка від групи Віталія Кличка 52-річна Наталія Новак назвала "шулерством" голосування Київради по Жулянах.

— Це нагадувало карточне шулерство, коли хтось крадькома вирішив прийняти вигідне йому рішення. Можна було організувати прозорий аукціон, щоб вся київська громада могла спостерігати за продажем. А ми навіть не знаємо, яка буде форма залучення інвестора, майна територіальної громади. Може, навіть знайдуть інвестора, а територію забудують, — говорить "ГПУ" Новак.

Мер Леонід Черновецький був присутнім на обговоренні цього рішення. Запевнив: спершу переконається, що воно не несе збитків міській комунальній власності. І лише потім підписуватиме.

— Це питання не пройшло профільних комісій, у тому числі й бюджетної. Аеропорт "Жуляни" — стратегічний для міста об"єкт. Я думаю, президент чи Кабінет Міністрів належно відреагують і повернуть його у державну власність, — зазначає "ГПУ" Володимир Присяжнюк після сесії.

Зараз ви читаєте новину «Київрада перетворила "Жуляни" на ЗАТ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7643
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути